Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

LNSO koncerti martā un aprīlī

Mārtiņš Pučka, 25.02.2011. 09:42

Martā un aprīlī LNSO aicina lielos un mazos klasiskās muzikas cienītājus uz četriem dažādiem koncertiem.
LNSO koncerti martā un aprīlī

12. martā LNSO aicina mazos klausītājus un viņu vecākus uz trešo šīs sezonas simfonisko koncertu bērniem „Dzīvnieku pasaulē" un lielo stīgu instrumentu prezentāciju Lielajā Ģildē. Koncerta krievu valodā sākums plkst. 11:00, bet latviešu valodā plkst. 14:00. Šis koncerts, pēc Andra Vecumnieka vārdiem, būs veltīts dažādiem mums ikdienā līdzās esošiem, bet ne vienmēr tik labi pamanāmiem maziem dzīvnieciņiem. Šis koncerts iecerēts kā stāstījums un iepazīšanās ne tikai ar orķestra instrumentiem, bet arī ar instrumentāciju kā mākslinieciskās izteiksmes principu. Instrumentēt kādu skaņdarbu - nozīmē to pašu, kā izkrāsot melnbaltus zīmējumus ar paša izdomātām un piedāvātām krāsām. Dzīvnieku pasaules iemītnieki - mazās radībiņas, kas ir mum apkārt mums, bet ko mēs ne vienmēr pamanām un novērtējam. Šis koncerts aicina uz labestību un sapratni ar līdzcilvēkiem un citiem tuvākajiem, kas nepelnīti nav saskatīti mūsu ikdienas stresa pilnajā un piesātinātajā dzīves ritējumā. Koncertā būs saklausāmas gan mazas pelītes, mušiņas un taurenīši, gan jāņtārpiņi un citi mazi zvēriņi, bet koncerta starpbrīdī apmeklētājiem būs iespēja klātienē iepazīties un iemēģināt lielos stīgu instrumentus – čellus un kontrabasus.

31. martā un 2. aprīlī Karels Marks Šišons un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz tradicionālo operas koncertuzvedumu Lielajā Ģildē, šoreiz - Džakomo Pučīni „Bohēma". LNSO operu koncertuzvedumi ar Karelu Marku Šišonu ir jau publikas iemīļota tradīcija. „Pelnrušķītes", „Toskas", „Kapuleti un Monteki", „Aīdas" un „Puritāņu" izrādes kļuvušas par būtiskiem un atmiņā palikušiem Latvijas kultūras dzīves notikumiem, pateicoties mākslinieciski augstvērtīgajam rezultātam, kurā savienojās izcils solistu dziedājums ar izteiksmīgu kora un orķestra skanējumu. Šogad „Bohēmu", kas ir viena no vispopulārākajām Pučīni operām, iedzīvinās starptautiski pazīstamu dziedātāju ansamblis no Milānas La Scala teātra, Vīnes Valsts operas, Drēzdenes Zempera operas, kā arī labākie Latvijas solisti. Šī klasiskā opera piedāvā visplašāko emociju spektru – mīlestību, greizsirdību, smieklus un cerību, kā arī vienu no vistraģiskākajiem un izjustākajiem opermūzikas fināliem. Sākums plkst. 19.00.

Solisti:
Mimī - Grācija Doronzio (soprāns)
Mizete - Alesandra Marianelli (soprāns)
Parpiņjols - Nauris Puntulis (tenors)
Rūdolfs - Hojuns Čuns (tenors)
Šonārs - Jānis Apeinis (baritons)
Marsels - Nikolajs Borčevs (baritons)
Benuā, Alsendors - Sergejs Martinovs (bass)
Valsts Akadēmiskais koris "Latvija"
Rīgas Doma zēnu koris

Savuārt 15. aprīlī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē, LNSO tradiocionālā „Krievu mūzikas pērļu" programma piedāvā atkalsatikšanos ar Rīgas publikas iemīļoto krievu pianisma zvaigsni Antonu Ļahovski, kā arī iepazīšanos ar Rosenu Milanovu – jauno un daudzsološo diriģentuno ASV. Milanovs ir izcilā Filadelfijas simfoniskā orķestra otrais diriģents. Programmā - Pēteris Čaikovskis Otrais koncerts klavierēm ar orķestri Sol mažorā un Sergejs Rahmaņinovs Svīta „Simfoniskās dejas".

Bet 30. aprīlī LNSO aicina uz šīs sezonas pēdējo bērniem un viņu vecākiem orgenizēto koncertu „Dabas parādības" un koka pūšaminstrumentu prezentāciju. Koncerta krievu valodā sākums plkst. 11:00, bet latviešu valodā plkst. 14:00. Koncerta garums ar starpbrīdi 1.20. Ceturtais un pēdējais šīs sezonas bērnu koncerts būs veltīts dažādām dabas parādībām – gan lietiem, vētrām, zibeņiem un pērkoniem, gan arī saulītei un maigam pavasara vējiņam. To visu jums bagātīgi atklās A. Vecumnieka sagatavotā muzikālā programma. Savukārt starpbrīdi visi tiks aicināti iepazīties ar dažādiem koka pūšaminstrumentiem.

Publicitātes foto, Antons Ļahovskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV