Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Valmierā notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras vēsturisko koncertu sērijas koncerts

Elīna Neimane, 25.02.2011. 10:07

1.martā plkst. 19 Valmieras Kultūras centrā notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Klavieru katedras vēsturisko koncertu sērijas koncerts „Ferenca Lista klaviermūzika". Tajā piedalīsies JVLMA profesori Juris Kalnciems, Ventis Zilberts, Arnis Zandmanis, Jānis Maļeckis, Sergejs Osokins, lektors Toms Ostrovskis un docents Juris Žvikovs.

JVLMA vēsturisko koncertu ciklu aizsākusi par godu skolas 90 gadu jubilejai. Cikla noslēgums paredzēts 2020.gadā, kad JVLMA un Klavieru katedra svinēs simts gadu jubileju. Pirmais cikla koncerts tika veltīts poļu ģēnija Frederika Šopēna daiļradei, savukārt otrais cikla koncerts veltīts Ferenca Lista daiļradei. JVLMA profesors Juris Kalnciems: „Šī komponista milzīgā ietekme uz pasaules klavierspēles tradīcijām salīdzināma ar Jāzepa Vītola kā vēsturiski nozīmīgas personas ietekmi uz Latvijas klavierspēles skolu. 2011. gadā starptautiski tiek atzīmēta arī Ferenca Lista 200 gadu jubileja. JVLMA pastāvēšanas 90 gadu laikā Klavieru katedras mācībspēku un studējošo koncertu programmās Ferencs Lists ieņem vienu no nozīmīgākajām vietām, jo šī komponista klaviermūzikas atskaņošanai nepieciešamas augstākās raudzes profesionālās iemaņas un interpretācijas meistarība, kā arī prasme piepildīt ungāru ģēnija mūziku ar mūsdienīgu emocionalitāti. Interpretējot šī komponista klaviermūziku, iespējams vispilnīgāk atklāt JVLMA Klavieru katedras docētāju meistarību."

Koncerta apmeklētājiem Valmierā būs iespēja dzirdēt komponista Ferenca Lista skaņdarbus „Balāde nr.2" (Arnis Zandmanis), „Sēru gājiens" (Juris Žvikovs), „3 noktirnes" un „Campanella" (Ventis Zilverts), „Leģenda nr.2" (Toms Ostrovskis), „Aizmirstie valši" (Sergejs Osokins), „Vidmung, Izoldes nāve" (Jānis Maļeckis) un „Spāņu rapsodija" (Juris Kalnciems).

Biļetes uz koncertu nopērkamas Valmieras Kultūras centra kasē. To cena Ls 2,-. Skolēniem, studentiem un pensionāriem Ls 1,-.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV