Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

"30 Seconds To Mars" uzstāsies Tallinas Dziesmusvētku estrādē

Juris Rudenko, 28.02.2011. 09:20 | komentāri (1)

21. jūnijā Tallinas Dziesmusvētku estrādē uzstāsies no šīs desmitgades spilgtākajām amerikāņu rokgrupas "30 Seconds To Mars". Biļetes uz koncertu tirdzniecībā būs pieejamas „Biļešu serviss" izplatīšanas tīklā un internetā www.bilesuserviss no piektdienas, 4. marta plkst. 10.00.
"30 Seconds To Mars" uzstāsies Tallinas Dziesmusvētku estrādē

Grupu vēl 1998.gadā izveidoja brāļi Džareds (dzejnieks, komponists, līdervokāls, ritma ģitāra un taustiņistrumenti) un Šenons Leto (sitamie instrumenti, perkusijas). Pēc vairāku ģitāristu nomaiņas, kopš 2007.gada sastāvs nostabilizējies trio versijā ar Tomo Miličeviču (ģitāra, vijole un taustiņistrumenti).

Patlaban "30 Seconds To Mars" kontā ir trīs studijas albumi: "30 Seconds To Mars" (2002), "A Beautiful Lie" (2005) un "This Is War" (2009).

Debijas albumu 2002.gadā gandrīz pilnībā radīja un ierakstīja abi brāļi Leto - Džareda vokālās, ģitāras, basa un taustiņinstrumentu partijas un Šenons pie bungām. Mazliet gan palīdzēja daži citi mūziķi, un, piemēram, klavieres kompozīcijā "The Mission" spēlēja producents Bobs Ezrins. Albums ieguva kritiķu atzinību, raksturojot grupu kā svaigu, dziļi daudzpusīgu un radoši augošu.

Pēc trim gadiem, 2005.gada 30.augustā pārdošanā nonāca formācijas otrais albums "A Beautiful Lie". Tā radīšanā grupas dalībnieki ieguldīja ārkārtīgi daudz radošo pūļu un enerģijas, ejot mokošu atlases ceļu. Džareds sarakstīja vairāk nekā 40 kompozīciju, no kurām albumā iekļuva tikai 10. To sacerēšanu viņš sāka jau pirmā albuma koncerttūres laikā, tādējādi var apgalvot, ka tas radies četros kontinentos, piecās valstīs, bet rakstīts dzimtajā Losandželosā, Ņujorkā un Dienvidāfrikā, izmēģinot septiņas dažādas studijas. Ierakstam tika pieaicināts ievērojamais producents Dzošs Abrahams ("Linkin Park", "Velvet Revolver"), par sadarbību ar kuru Džareds izsakās ļoti atzinīgi. Lai ar radošajām un atlases mokām vien nebūt gana, piecus mēnešus pirms oficiālās klajā nākšanas kāds albuma materiālu noplūdināja internetā. Grupa nolēma oriģinālo materiālu papildināt ar divām kompozīcijām – pašsacerēto "Battle Of One" un Bjorkas "Hunter" kaverversiju. Vēl 12 albumos tika ieliktas zelta biļetes, kas tos nopirkušajiem ļāva apmeklēt jebkuru grupas koncertu ar piekļuvi aizkulisēm.

Oriģināla bija arī pieeja divu spilgtāko singlu vizuālajam procesam. "From Yesterday" tika filmēts Ķīnā, kļūstot par pirmo video, ko šī valsts jebkad atļāvusi radīt savā teritorijā kādai ASV rokgrupai. Vizuālajā sižetā novērojamas atsauces uz filmu "Pēdējais imperators". Savukārt "A Beautiful Lie" video filmēšana notika skarbi gleznainajos Grenlandes ledājos.

2009.gada 8.decembrī klajā nāca grupas trešais un pagaidām pēdējais albums "This Is War". Kopš pagājušā gada februāra turpinās ieraksta atbalsta koncerttūre "Into the Wild Tour", kuras ietvaros 21.jūnijā notiks arī koncerts Tallinā.

Galvenais "30 Seconds To Mars" dzinējspēks Džareds Leto ir ļoti vispusīga personība, kurš sākotnējo atpazīstamību ieguvis kā kinoaktieris, piedaloties vismaz 15 labi zināmās filmās, piemēram: "Cīņas klubs", "Bunkurs", "Amerikāņu psihs", "Aleksandrs" u.c.

Biļetes iegādājamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās un interntā. Biļešu cena 25 LVL, ieeja estrādē no plkst. 17:00.

Vairāk informācijas varat smelties: www.30STMtallinn.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV