Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls gatavojas atklāšanas koncertam un pasludina Baha un Itāļu mūzikas sezonu

Sondra Lāce, 01.03.2011. 12:43

Jau 11. gadu Baha kamermūzikas festivāls piepildīs Rīgu ar senatnīgās mūzikas burvību. Rīdziniekiem un Rīgas viesiem jau 27. martā plkst. 19.00 būs iespēja piedalīties "Pavasara cikla" atklāšanas koncertā Lielajā Ģildē un baudīt augstākās raudzes kamerorķestra "Concerto Köln" sniegumu.
Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls gatavojas atklāšanas koncertam un pasludina Baha un Itāļu mūzikas sezonu

"Concerto Köln" tika nodibināts 1985. gadā un drīz pēc tam iekaroja paliekošu vietu starp vislabākajiem senās mūzikas izpildītājiem. Jau sākumā gan publika, gan kritiķi ar lielu entuziasmu uzņēma orķestra aizrautīgo spēles stilu. Rūpīgu pētījumu rezultātā radītās interpretācijas, kas uz skatuves ieguvušas nebijušu dzīvīgumu, drīz kļuva par "Concerto Köln" firmas zīmi, strauji paverot mūziķiem ceļu uz visslavenākajām koncertzālēm un mūzikas festivāliem. Savos plašajos vieskoncertos ASV, Dienvidaustrumāzijā, Kanādā, Latīņamerikā, Japānā, Izraēlā un vairumā Eiropas valstu "Concerto Köln" ir nesis pasaulē savas muzikālās idejas un dzimtās pilsētas vārdu.

"Orķestra mūziķus dēvē par muzikālajiem trifeļu racējiem, un patiešām jāatzīst, ka orķestris ar pārsteidzošu neatlaidību uzrok komponistus, kuru brīnišķīgā mūzika ilgi gulējusi slaveno dižgaru ēnā un vēstures aizmirstībā, " teic festivāla direktore Aina Kalnciema.

Šīs sezonas īpašais piedāvājums mūzikas gardēžiem – koncertu abonements pavasara ciklam. Sīkāka informācija http://www.music.lv/bachfestival/default.asp.

Uz tikšanos mūzikā!

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" Kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV