Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Valmieras Kultūras centrā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti

Elīna Neimane, 02.03.2011. 11:47

15.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā notiks klasiskās mūzikas koncerts „Stāsti man par mīlu.." (Parlami d'amore), kurā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Inga Šļubovska, Madara Dziedātāja, Juris Ādamsons un koncertmeistare Silvija Deidule.

Klausītājus priecēs skaņdarbi no operām „Karmena", „Figaro kāzas", „Seviļas bārddzinis", „Burvju flauta", „Lukrēcija Bordža" un operetēm „Grāfs fon Luksemburgs", „Sikspārnis", „Čigānu barons" un citām. Koncertprogrammā skanēs Ž.Bizē, V.A. Mocarta, Dž.Rosīni, F.Šopēna, J.Štrausa un citu ievērojamu komponistu mūzika.

Soliste Inga Šļubovska absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu profesores Anitas Garančas klasē. Vokālās prasmes papildinājusi meistarklasēs Vācijā, Nīderlandē un Itālijā. Strādājusi par dziedāšanas skolotāju Rīgas Doma kora skolā, kopš 2008.gada – Latvijas Nacionālās operas soliste. Piedalījusies vairākos starptautiskos mūzikas festivālos un konkursos. 2009.gadā kļuvusi par A/S „Latvijas Gāze" Gada balvas 2009 laureāti nominācijā „Labākā operas soliste".

Mecosoprāns Madara Dziedātāja šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, vokālās prasmes regulāri papildinot meistarklasēs. Jaunā soliste ir pašmāju un starptautisku konkursu laureāte, aktīvi piedalās koncertos, festivālos un dažādos mūzikas projektos. Koncertējusi Austrijā, Itālijā, Vācijā, Zviedrijā, Īrijā un Krievijā.

Juris Ādamsons absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju profesora Kārļa Zariņa vokālajā klasē. Savas vokālās prasmes papildinājis Itālijā, Luksemburgā un Austrijā. Studējis Luksemburgas Mākslas konservatorijas Vokālajā nodaļā. No 1996. līdz 1998.gadam dziedājis Luksemburgas Nacionālajā teātrī, kopš 1998.gada ir Latvijas Nacionālās operas solists.

Koncertmeistare Silvija Deidule absolvējusi Latvijas Valsts konservatorijas klavieru nodaļu. Strādājot Jāzepa Vītola mūzikas akadēmijā, aktīvi piedalījusies Latvijas koncertdzīvē. Sadarbībā ar Latvijas Nacionālās operas jaunajiem solistiem un studentiem sagatavojusi un izpildījusi vairākas koncertprogrammas, kas atskaņotas ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām - Vīnē, Hamburgā, Minskā, Vācijā, ASV un Kanādā. Īpašu vietu koncertdarbībā ieņem latviešu klasiskā un mūsdienu vokālā kamermūzika, sagatavojot un atskaņojot latviešu komponistu autorprogrammas.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā būs nopērkamas Valmieras Kultūras centra kasē. Biļešu cena Ls 2,-. Skolēniem, studentiem un pensionāriem Ls 1,-.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV