Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Apvienība "Pulsa efekts" ar izrādi "No Drums, No Problems" dodas pavasara tūrē

Rebeka Gaiša – Vīksna, 02.03.2011. 16:51

Jau pēc nedēļas Sieviešu dienā, 8.martā, ar izrādi "No Drums, No Problems" gandrīz teātrī "Artelis" apvienība "Pulsa efekts" uzsāks savu pavasara tūri. Izrādes notiks Ventspilī, Cēsīs un Jelgavā, tās noslēgums – Rīgā, gandrīz teātrī "Artelis" aprīļa beigās.
Apvienība "Pulsa efekts" ar izrādi "No Drums, No Problems" dodas pavasara tūrē

Izaicinājums ar sievišķīgu piesitienu

Tūres ieskaņas izrāde 8.martā sakrīt ar Sieviešu dienu. Zīmīgi, ka izrādē piedalās tikai viena sieviete, tomēr tā ir īpaša – Dīva, kura dominē izrādes vīrišķīgajā pasaulē...

Izrādes "No Drums, No Problems" uzvešana ārpus gandrīz teātris "Artelis" prasīs vairākas sarežģītas scenogrāfiskas izmaiņas, tomēr ideja ar izrādi ceļot pa Latviju apvienībai Pulsa efekts radās jau īsi pēc pirmizrādes, pirms gada 25. maijā, kad par izrādi tika saņemtas pozitīvas atsauksmes un aicinājumi izrādi izvest ārpus "Arteļa" sienām. „Izrādes komandai tas būs liels izaicinājums, jo pilnīgi viss – zāle, skatītāji, vide – būs jauns," tā izrādes horeogrāfs Guntis Spridzāns.

Izrādes paredzētas 24.martā "Jūras vārtos", Ventspilī, 1.aprīlī Cēsu Kultūras centrā (tiek renovēts, tāpēc pasākumi ir pārcelti uz Cēsu 2. pamatskolu) un 25.aprīlī, Otrajās Lieldienās – Jelgavas kultūras namā. Noslēgums – izrādes mājās – gandrīz teātrī "Artelis" 28. aprīlī.

Par izrādi

"No Drums, No Problems" ir absolūti inovatīva divcēlienu dejas- ritma izrāde Latvijā. Gandrīzi izrāde ir par komiski ambicioziem aizskatuves strādnieku sapņiem, kam varbūt būs lemts piepildīties... Par nelielo, taču gandrīz nepārvaramo tiltu starp skatuvi un aizskatuvi.

Gandrīz teātra "Artelis" saimnieks, koncertuzvedumu "Cabaret" režisors, Viktors Runtulis par izrādi: „Šī izrāde ir pilnīga inovācija sižeta pasniegšanas formas ziņā. Tā liek veselīgi pasmieties par sevi, jo tajā var atrast daudzas līdzības ar savu dzīvi. "Pulsa efekts" piedāvā citu redzes leņķi uz visiem zināmām un atpazīstamām dzīves ainiņām. Protams, tajā var atrast arī daudz dziļākas lietas."

Izrādes laikā "Pulsa efekts" dalībnieki rada ritmu un skaņu ar dažādām ne muzikālām lietām, kā arī uz pašu ķermeņiem (body percussion jeb body-drumming), turklāt to visu apvienojot ar deju (horeogrāfs, grupas dalībnieks, Guntis Spridzāns).

Gandrīz izrādē "No Drums, no Problems" piedalīsies arī profesionāli mūziķi – Karīna Tropa (Lady's Sweet) vai Diāna Pīrāgs (vokāls), Iļja Šneiveiss (akordeons, taustiņi, ģitāra) un Edvīns Ozols (bass, kontrabass).

Pionieri "Pulsa Efekts"

Grupa "Pulsa efekts" darbojas divos virzienos – pasaules mūzikas lauciņā, un kā pionieri ķermeņa ritmikas (body percussion/ body drumming) žanra attīstīšanā Latvijā. Tā ir salīdzinoši jauna nozare arī pasaules mērogā, tāpēc "No Drums, No Problems" būs unikāls pārdzīvojums visiem, kam tuva jaunrade, ritms, deja un pozitīvas emocijas. Grupas "Pulsa efekts" dalībnieki ir Dzintars Vīksna, Kristaps Krolls, Guntis Spridzāns, Gints Dancītis, Ingus Tazāns un Kristaps Andersons.

Biļetes uz izrādēm nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs vai www.bilesuparadize.lv, bet biļetes uz izrādi „Jūras vārtos" Ventspilī nopērkamas Biļešu Servisa kasēs vai www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas www.pulse-effect.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV