Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Notiks Alņa Zaķa 80 gadu jubilejas koncerts

Jānis Daugulis, 04.03.2011. 14:23

Par godu cienījamā Latvijas estrādes un vieglās mūzikas Meistara Alņa Zaķa 80 gadu jubilejai 7. maijā Kongresu namā notiks koncerts.
Notiks Alņa Zaķa 80 gadu jubilejas koncerts

Koncertā tiks godināts jubilārs, kurš visu savu radošo mūžu ir veltījis Latvijas džeza un vieglās mūzikas skatuvei. Pateicoties viņa profesionālismam, radio orķestra līmenis bija droši ierindojams to laiku labāko Eiropas bigbendu sarakstā. Arī pats mūziķis kopā ar saviem kolēģiem atradīsies uz skatuves, spēlēs un diriģēs atsevišķus skaņdarbus.

Koncertā piedalīsies R.Trence , A.Daņiļenko, D.Pīrāgs, N.Rutulis u.c., kā arī "Mirage Jazz Orchestra", LNSO stīgu grupa.

Alnis Zaķis 1955.gadā beidzis Latvijas Valsts Konservatorijas vijoles klasi. No 1968.līdz 1993.g. gadam bijis Latvijas PSR televīzijas un radio estrādes orķestra(t.s. Radio bigbenda) diriģents.

Padomju laikos Zaķa muzikālie panākumi tikuši ievēroti, atzīmēti, piešķirot viņam gan Ļeņina komjaunatnes prēmiju, gan Latvijas PSR nopelniem bagātā mākslas darbinieka goda nosaukumu.

Komponēti, aranžēti un ierakstīti neskaitāmi skaņdarbi Latvijas Radio un TV vieglās un estrādes mūzikas orķestrim.

2006.g. Latvijas mūzikas ierakstu "Gada balvas" ceremonijā jubilārs saņem balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

Atzīmējot cienījamā mākslinieka nopelnus Latvijas valsts labā, 2010.gadā Alnim Zaķim tiek piešķirts Triju zvaigžņu ordenis.

No 2006.gada regulāri piedalās Mirage Jazz Orchestra koncertprogrammās.

Biļetes uz koncertu jau var iegāties Biļešu servisa kasēs, pensionāriem, skolniekiem un studentiem -20 % atlaide.

Foto: Alnis Zaķis, foto autors Ojārs Jansons

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV