Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Valmierā un Rīgā notiks koncerts "Poētiskā ģitāra"

Dānijas Kultūras institūts, 07.03.2011. 11:56

10. martā plkst. 19:00 Valmieras Kultūras centrā un 11. martā plkst. 17:00 Latvijas Mākslas akadēmijas Akmens zālē (Studentu klubs) gaidāms dāņu ģitāras virtuoza Mikela Andersena klasiskās mūzikas koncerts "Poētiskā ģitāra".
Valmierā un Rīgā notiks koncerts "Poētiskā ģitāra"

Virtuozitāte, muzikalitāte un intimitāte vislabāk raksturo viņa spēlēšanas stilu, ko apliecina arī kritiķu teiktais: „Šis koncerts bija īsta muzikāla epifānija. Ne tik bieži var dzirdēt, kā mūzika tiek atskaņota ar tādu koncentrēšanos un dziļumu. Mikels Andersens radīja ideālu pasauli, pilnībā tajā iekļaujoties un katrai skaņai piešķirot dzīvību un nozīmi. Viņš aizskāra visas sirds stīgas, sākot ar dziļām pārdomām un klusu novērošanu līdz maigai, nostaļģiskai un kaislīgai mīlestībai," raksta mag.art.Monica Papazu, mūzikas kritiķe.

Mikels Andersens (Mikkel Andersen) ir dzimis Kopenhāgenā un jau no deviņu gadu vecuma sācis apgūt ģitārspēli. Pēc vairāku mūzikas skolu Dānijā un Karaliskās Mūzikas koledžas Londonā pabeigšanas Mikels Andersens ir uzstājies gan kā solists, gan dažādu ansambļu sastāvā gan Dānijā, gan ārpus tās, tostarp Skandināvijas valstīs, Vācijā, Austrijā, Baltijas valstīs, Krievijā, ASV, Kanādā.

2009. gadā iznāca Mikela Andersena pirmais soloalbums "El Llanta de la Guitarra", ko Dānijas Nacionālais radio atzina par nedēļas labāko albumu.

Šobrīd Mikkels Andersens aktīvi koncertē un pasniedz ģitārspēli gan privāti, gan Kēges mūzikas skolā, kā arī sagatvo studentus iestājeksāmeniem Dānijas Mūzikas konservatorijā.

Ieeja uz koncertiem bez maksas.

Koncertus organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Dānijas vēstniecību, Latvijas Mūzikas akadēmiju un Valmieras Kultūras centru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV