Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Klubā "Depo" uzstāsies eksperimentāli mūzikas projekti no ASV un Francijas

Klubs "Depo", 14.03.2011. 21:11

Ceturtdien, 17. martā, dienu pirms kluba 9. dzimšanas dienas, "Depo" spēlēs divas lieliskas grupas "FiliaMotSa" un "Inzinzac".
Klubā "Depo" uzstāsies eksperimentāli mūzikas projekti no ASV un Francijas

"FiliaMotSa" ir ekscentrisks franču bungu un elektriskās vijoles duets, kurš radies 2007.gada pavasarī. 2008.gada vasarā, pēc gada koncertēšanas Francijā un Beļģijā, duets uzvarēja jauno grupu konkursā, kā rezultātā saņēma iespēju sešas nedēļas pavadīt tūrē Ziemeļamerikā. Kopš tā laika duets ir biežs viesis dažādos roka un eksperimentālas mūzikas festivālos.

Dueta mūzikā ir sakausēti nekontrolēti trokšņi, sešdesmito un septiņdesmito gadu psihedēlija, etniski motīvi un grunge enerģija. Kaut ko līdzīgu varētu iedomāties, ja "Sonic Youth" savu mūziku izpildītu, izmantojot nevis ģitāras, bet vijoli.

"Inzinzac" ir instrumentāls trio, kurā apvienojušies trīs Filadelfijā dzīvojoši ļoti profesionāli franču muzikanti - Alban Bailly (ģitāra), Dan Scofield (saksofoni) un Eli Litwin (bungas) un kurš spēlē Albans oriģinālās kompozīcijas.

Pārsteigumu rada visu grupas dalībnieku muzikālās biogrāfijas. Visi muzicē jau no agras jaunības, sākuši ar roku, vēlāk visi ieguvuši augstāko izglītību džezā. Visi apguvuši vēl pastiprināti savu instrumentu spēli pie dažādiem šo instrumentu spēlēs autoritātēm. Alban Marakešā studējis arābu mūziku.

Visiem ir neskaitāmi blakus projekti, visi kā viesmūziķi regulāri uzstājas ar citiem slaveniem mūziķiem, piedalās viņu ierakstos. Trio dalībnieku sadarbības partneru sarakstā ir tādi slaveni nosaukumi kā "Dirty projector", "Modest Mouse", "Dr Dog", "The Dilinger Escape Plan" un daudzi citi.

Trio mūzika radusies roka un Austrumeiropas ritmu un enerģijas ietekmē un tā apvieno dzīvu improvizāciju ar stingru skaņdarbu kompozīcijas struktūru. Trio gatavo izdošanai savu pirmo albumu. Kā stāsta paši mūziķi viņu mūziku ir aizraujoši dzirdēt, bet garlaicīgs apgūt tās sarežģītības dēļ.

Filiamotsa (Francija – roks/ eksperimenti)
http://www.myspace.com/filiamo
Video - http://www.dailymotion.com/video/xczdlb_filiamotsa_music

Inzinzac (ASV – džezs/ roks/ eksperimenti)
http://www.myspace.com/inzinzac
http://www.inzinzac.com/
http://www.kickstarter.com/projects/inzinzac/inzinzac-cultural-exchange-with-french-musicians

Publicitātes fofo, "FiliaMotSa"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV