Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Kafejnīcas "Leningrad" trīs gadu un grupas "Oranžās brīvdienas" 11 gadu dubultsvinības

Sergejs Bižāns, 15.03.2011. 13:47

Jau otro gadu vecrīgas kafejnīca "Leningrad" un Latvijas turbofolka apvienība "Oranžās brīvdienas" dzimšanas dienu suminās zem viena karoga un nosaukuma — «Ļeņingradas Brīvdienas». Pasākums norisināsies 19. martā Dirty Deal telpās Spīķeros, Maskavas ielā 12. Apmeklētājus sagaida gan draudzīgās muzikālās apvienības, gan šovmeņu darbošanās, gan arī neinscenēti pārsteigumi vakara gaitā. Ieeja no plkst. 19:00.
Kafejnīcas "Leningrad" trīs gadu un grupas "Oranžās brīvdienas" 11 gadu dubultsvinības

Muzikāli pasākumu kuplinās gan vienu no vaininiekiem, grupas "Oranžās brīvdienas" koncerts, kas pasākumā iepriecinās ar jaunradītām dziesmām, gan pankroka brigādes "The Famous Radio Grouse Leningrad" uzstāšanās. Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā viņu piecpadsmit minūtes ilgušā performance burtiski norāva pauri visiem pasākuma dalībniekiem.

Latviešu skatuves lieliskākos pārsteigumus sagaidīsim no britpopa/elektronikas pārstāvjiem "Satellites LV", kas nupat izlaiduši jaunu minialbumu vinila formātā, Ulda un Inta regšlāgskā grupas (ar dziesmu "Putenī" ieguvuši pirmo vietu Radio Lāga aizvadītajā sezonā) kā arī trakajiem performances meistariem, duetu "Čipsis un Dullais" (zināmi arī kā grupu "Soundarcade" un "S.I.L.S." dalībnieki).

Jau tradicionāli ir gaidāmi viesi no ziemeļu valstīm. Šoreiz tā būs igauņu doom metal, stoner rock, džeza un blūza, kā arī psihedēliskas mūzikas grupa "Tolmunud Mesipuu", kas dibināta 2008. gadā kādreizējā jaunlatviešu kustības centra Tartu un tās radošo pamatkodolu veido instrumentālisti Anders Rūts, Heiki Lepists un Lauri Pajoss. Vairāki grupas ieraksti iekļauti Igaunijas neatkarīgās mūzikas izlasēs, 2010. gada nogalē izdevuši savu otro studijas albumu Koger ja Panter, kas saņēmis nedalītu atzinību mūzikas apskatnieku vidū.

Pankroka pilotāžas paraugstundas sniegs arī Latvijas vērienīgākā sava stila pārstāve, grupa "PND" un lieliski sevi jau uz dažādu klubu un krogu skatuvēm pierādījušie "Osiris Drinks Whiskey", bet krievvalodīgo muzikālo performaces epogeju sniegs par Latvijas Akvarium dēvētā apvienība "Da'Ba" un alkoroka duets "Rock vs Drugs".

Papildus informācija: www.leningrad.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV