Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Baznīcas protestu dēļ atceļ grupas "Lordi" koncertšovu festivālā "Saldus saule"

Festivāla "Saldus saule" organizatori, 16.03.2011. 15:08 | komentāri (6)

Festivāla "Saldus Saule" organizatori, pakļaujoties Baznīcas spiedienam, smagu un grūtu pārdomu rezultātā ir nonākuši pie lēmuma atcelt Somijas šokroka grupas "Lordi" uzstāšanos 8. jūlijā Saldū, Kalnsētas parkā.
Baznīcas protestu dēļ atceļ grupas "Lordi" koncertšovu festivālā "Saldus saule"

Baznīcas vēstulē, ko parakstījuši vienpadsmit Saldus novada mācītāji, tiek pausta negatīva nostāja pret "Lordi" koncertšovu - gan dziesmām, ko grupa izpilda, gan šova elementiem, kuros tiek izmantots liels daudzums pirotehnikas. Bez tā visa "Lordi" uzstāšanās nav iedomājama, taču Latvijas kristīgās sabiedrības vadītāji uzskata, ka "Lordu" dziesmu teksti "var izraisīt destruktīvus procesus cilvēkā, kuri grauj ne vien katra indivīda dzīvi, bet arī ietekmē visu sabiedrību un tajā notiekošos procesus". Vēstuli ir sastādījuši un parakstījuši Latvijas Evaņģēliski Luteriskās Baznīcas, Romas Katoļu Baznīcas, Babtistu draudzes un Pareizticīgo draudzes mācītāji. Mācītāji vēstulē uzsver, ka, rīkojot "Lordi" koncertšovu, sabiedrība tiek mudināta uz destruktīvu rīcību, kas var pāraugt vardarbībā. Ar pilnu vēstules tekstu lūdzam iepazīties klāt pievienotajā failā.

"Mēs, festivāla organizatori, arī ticam, ka Dieva vārdam ir liels spēks, kā to min baznīcas pārstāvji savā vēstulē, un nevēlamies, lai festivāla "Saldus Saule" vārds tiktu aptraipīts ar sliktu slavu kā vardarbības propogandētājs. Pieņemot, ka vēstules sastādītāji uzņemas pilnu atbildību runāt Kristīgās sabiedrības vārdā, un pieņemot to, ka Baznīcas ietekme cilvēku prātos un sirdīs vienmēr būs nozīmīga, mēs esam spiesti atkāpties no paredzētā "Lordu" šova festivālā, lai neizraisītu masu protestus pirms festivāla un haosu festivāla laikā, un nenostātos pret Kristīgo sabiedrību, kuru mēs ļoti cienām," pauž festivāla organizatori.

Nākamās nedēļas laikā tiks izziņoti vairāki citi mākslinieki un grupas, kas uzstāsies 8. un 9. jūlijā Saldū, jo kā jau iepriekš tika minēts, "Lordi" nav vienīgā un nebūt ne pati populārākā ārzemju grupa, kura bija apstiprinājusi dalību festivālā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV