Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Laika teorija Indijas klasiskajā mūzikā

Indijas klasiskās mūzikas skola "Sarasvati", 17.03.2011. 13:22

28. martā plkst. 18:30 Rīgā semināru zālē Elizabetes ielā 45/47, notiks publiska koncertlekcija, ko rīko Akašs Sergejs Ancupovs, Ustada Amdžada ali Khāna māceklis. Tās klausītājiem tiek piedāvāta reta iespēja iepazīties ar laika teorijas dažādiem aspektiem Indijas klasiskajā mūzikā.
Laika teorija Indijas klasiskajā mūzikā

«Iesākumā bija vārds», tā teikts Svētajos rakstos. Indijas senās zināšanas vēsta, ka pasaule tika radīta ar skaņas palīdzību. Vārds vai skaņa – tās ir Visumu veidojošā smalkākā matērija, bet laiks ir spēks, kas organizē telpu.

Skaņa atstāj milzīgu ietekmi uz cilvēku, tādēļ Indijas klasiskās mūzikas likumu nosaka noteiktas mūzikas atskaņošanu tai atbilstošā laikā, lai netiktu izjaukta Visuma harmonija. Tādēļ arī koncertos, kas pārsvarā tiek rīkoti vakaros, jūs nedzirdēsiet mūziku, kas paredzēta atskaņot rīta stundās. Tomēr lekcijas formāts ļauj demonstrēt fragmentus no skaņdarbiem, kuri atbilst dažādiem to atskaņošanas laikiem, piemēram, agram rītam vai dziļai naktij.

«Laika teorija Indijas klasiskajā mūzikā» ir sestā lekcija, kas tiek izstāstīta un atskaņota lekciju ciklā «Aiz skaņas robežām jeb Indijas klasiskās mūzikas gravitācijas spēks». To organizē Garīgās attīstības centrs «Raduga 2005». (Viss lekciju saraksts ir atrodams šeit – http://raduga2005.lv/programs2/144/.)

Koncertlekcijas organizētāji:
Garīgās attīstības centrs «Raduga 2005»
Indijas klasiskās mūzikas skola «Sarasvati»
«Absolute music management»

www.raduga2005.lv
www.sarod.eu

Biļetes var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs vai pirms lekcijas sākuma semināru zālē Elizabetes ielā 45/47 (ieeja no Jeruzalemes ielas). Biļešu cena 4 lati, pensionāriem – 2 lati.

Tālrunis uzziņām – 29243077

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV