Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Tiks atklāts Pavasara festivāls "Windstream"

Ilze Miķelsone, 17.03.2011. 13:26

Svētdien, 20. martā plkst. 14.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcas laukumā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" atklās Pavasara festivālu "Windstream" . Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 25. martā plkst. 19.00 Rīgas Domā notiks otrais festivāla koncerts „Dievs, Tava zeme deg!".
Tiks atklāts Pavasara festivāls "Windstream"

Mosties līdz ar pavasara atnākšanu! Pavasara festivāla "Windstream" atklāšanā 20. martā uzrunu teiks Rīgas domes deleģēti deputāti Ieva Akuratere un Jānis Mārtiņš Zandbergs. Vienlaikus Sv. Pētera baznīcā tiks atklāta fotokluba „SIENA" fotogrāfu izstāde ar mūziķu portretējumiem un orķestra darba ikdienas fotogrāfijām. Festivāla atklāšanas koncertā orķestri „Rīga" diriģēs Andris Vecumnieks, kurš koncerta programmā ir izvēlējies skaņdarbus, kas sasaucas ar izstādē redzamajām fotogrāfijām. Mūziķi, kuru portreti ir ietverti izstādes fotogrāfijās, koncertā uzstāsies kā orķestra solisti. Skanēs klasiskā mūzika: Sergeja Rahmaņinova „Pavasara ūdeņi", Leporello ārija ar tubas solo no V. A. Mocarta operas „Dons Žuans"; K. Sen-Sansa „Zilonis" no „Dzīvnieku karnevāla" ar basģitāras solo, N. Rimska-Korsakova „Kamenes lidojums" pārlikumā pūtēju orķestrim, kā arī mūsdienu melodijas un ritmi no Kloda Mišela Šēnberga mūzikla „Les Miserables", Z. Abreu kompozīcija „Tico-tico", Teda Haggensa „Fascinating Drums", Raimonda Paula, Gunāra Ordelovska un citu komponistu skaņdarbi. Koncertu vadīs Normunds Rutulis.

"Atceries un piemini!" Pavasara festivāla "Windstream" otrajā koncertā tiks atskaņota Lūcijas Garūtas kantāte "Dievs, Tava zeme deg!" (1943), kas oriģinālā sacerēta korim, solistiem un ērģelēm. Komponiste Anitra Tumševica oriģinālo ērģeļu pavadījumu pārlikusi pūtēju orķestrim un šīs versijas pirmatskaņojums notiks Rīgas Domā 2011. gada 25. martā. Tajā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga", solisti Viesturs Jansons (tenors), Rihards Mačanovskis (baritons), diriģents Mārtiņš Ozoliņš un Rīgas kamerkoris „Ave Sol", kuram pievienosies dziedātāji no kora „Sonore". Koncerta programmā ietverti vēl divi latviešu komponistu skaņdarbi: Alvila Altmaņa "Svinīgā prelūdija" un Pētera Butāna "Pateicības korālis Latvijai". Ieeja koncertā ar ielūgumiem, kurus bez maksas var saņemt Rīgas Doma kasē.

Ar devīzi Mosties un atceries, dzirdi un baudi! Pavasara festivāls "Windstream" risināsies jau otro reizi – no 20. marta līdz 25. aprīlim dažādās Rīgas koncertzālēs.

Pavasara festivālu "Windstream" atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Koncertorganizācija „Ave Sol", Rīgas Sv. Pētera baznīca, „J. Vītiņš un kompanjoni", fotoklubs „SIENA", „MasterFoto", „GG Audio", „ULMA". Informatīvie atbalstītāji „Baltic Outlook", „Riga This Week", „Easyget.lv" un „Draugiem.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV