Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Skyforger" etnomūzikas festivālā „Liiv riek" atskaņos akustisku folkprogrammu

Anete Lankovska, 25.03.2011. 14:47

Festivāla „Līvas ciems" ietvaros, kas norisināsies Liepājā no 20. līdz 22. maijam, šogad pirmo reizi tiks rīkots arī etnomūzikas festivāls „Liiv riek" (tulkojumā no līvu valodas – smilšu ceļš). Festivālā piedalīsies septiņas grupas, pārstāvot Latviju, Baltkrieviju, Lietuvu un Igauniju un apmeklētājiem piedāvājot dažādu folk/roka un etno mūzikas priekšnesumus.
"Skyforger" etnomūzikas festivālā „Liiv riek" atskaņos akustisku folkprogrammu

­

Festivālā piedalīsies tādas grupas kā „Skyforger" (LV), „Auļi (LV)", „Dzelzs Vilks (LV)", „DER" (LV), „Vagilased" (EST), „Žalvarinis" (LT) un „Bifolk" (BY). Festivāls solās būt interesants un krāsains – jau tagad grupa „Dzels Vilks" apstiprinājusi, ka uzstāsies ar jaunām, vēl nedzirdētām folkdziesmām, bet grupa „Skyforger" pirmo reizi Liepājā atskaņos savu akustisko folkprogrammu.

Vairākas no grupām jau ir uzstājušās ar saviem koncertiem Liepājā, bet tieši "Līvas tirgum" ir bijusi īpaša nozīme grupas "Auļi" vēsturē, jo 2003. gada pavasarī Liepājā, Līvas ciema 750 gadu jubilejas svētkos "Auļiem" notika pati pirmā uzstāšanās.

Arī grupa "Bifolk" ir bijusi saistīta ar Liepāju, jo ir uzstājusies "Liepājas dzintarā" 2003. gadā, savukārt grupas "Žalavrinis" un "DER" Liepājā viesosies pirmo reizi.

Jau pavisam drīz plašāku informāciju par festivālu "Līvas ciems" un tā ietvaros notiekošo etnomūzikas festivālu "Liiv riek" varēs skatīt pasākuma mājas lapā, bet šobrīd varat sekot jaunumiem http://www.twitter.com/Livasciems .

Publicitātes fofo, "Skyforger"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV