Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

LNSO koncerti aprīlī un maijā

Mārtiņš Pučka, 29.03.2011. 14:55

15. aprīlī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicaina uz tradiocionālo „Krievu mūzikas pērļu" koncerta programmu, kurā piedāvā atkalsatikšanos ar Rīgas publikas iemīļoto krievu pianisma zvaigsni Antonu Ļahovski, kā arī iepazīšanos ar Rosenu Milanovu – jauno un daudzsološo diriģentu no ASV. Milanovs ir izcilā Filadelfijas simfoniskā orķestra otrais diriģents. Programmā - Pētera Čaikovska Otrais koncerts klavierēm ar orķestri Sol mažorā un Sergeja Rahmaņinova Svīta „Simfoniskās dejas".
LNSO koncerti aprīlī un maijā

Šajā sezonā LNSO pirmo reizi klausītājiem piedāvā citur pasaulē iemīļotu koncertformātu – iepazīšanos ar jauniem, talantīgiem mūziķiem drosmīgā programmā. Šoreiz jauno solistu statusā dzirdēsim kamerorķestra Kremerata Baltica vijolnieci Janu Ozoliņu, jauno latviešu čella zvaigzni Kristapu Bergu un LNSO klarnetistu Mārtiņu Circeni. Diriģents - Giljermo Garsija Kalvo. Koncerts „Uzlecošās Zvaigznes" notiks 6. maijā plkst. 19:00, Lielajā Ģildē. Programmā - Paula Hindemita „Simfoniskās metamorfozes pēc Kārļa Marijas fon Vēbera tēmām"; Karla Nīlsena Koncerts klarnetei un orķestrim; Johannesa Brāmsa Dubultkoncerts vijolei, čellam un orķestrim la minorā.

2011. gadā paiet 100 gadi kopš Gustava Mālera nāves, un LNSO kopā ar galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju godina izcilo meistaru ar viņa Pirmo simfoniju. Ikviens, kurš apmeklēja LNSO sezonas noslēguma koncertus 2010. gada maijā, atcerēsies pirmo tikšanos ar divām Rīgas lielākajām zvaigznēm – Vestardu Šimku un Karelu Marku Šišonu. Tas bija neaizmirstams un augstvērtīgs notikums, kurā abi mākslinieki ar dziļu Bēthovena izpratni un muzicēšanas kaisli spēja radīt uz skatuves patiešām īpašu atmosfēru un ķīmiju. LNSO ar lepnumu vēlreiz piedāvā šo unikālo māksliniecisko partnerību Bēthovena Trešā klavierkoncerta atskaņojumā. Koncerta solists - Vestards Šimkus (klavieres), diriģents - Karels Marks Šišons. Programmā - Andra Dzenīša „Prelūdija. Gaisma" pasaules pirmatskaņojums; Ludviga van Bēthovena Trešais klavierkoncerts; Gustava Mālera Pirmā simfonija Re mažorā. Koncerti notiks 18. un 19. maijā plkst. 19:00 Lielajā ģildē.

Publicitātes foto, Antons Ļahovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV