Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Trio «Lady's Sweet» aicina uz koncertiem «Tête-à-Tête»

Kristīne Kutuzova, 30.03.2011. 09:35

Vokālā trio "Lady's Sweet" (Jolanta Strikaite, Karīna Tropa, Vineta Elksne) koncerti "Tête-à-Tête" notiks klubā "Artelis – gandrīz teātris" 14.un 15.aprīlī plkst. 19:45. Sievišķīgs skats uz apkārt notiekošo un skatiens uz tuvāko. Dziedātāju iecere ir uzburt vieglu, gaistošu, bet vienlaikus krāsainu un paliekošu sajūtu skici – viņu izpratni par gaidīto pavasari un emocijām, kas ik gadu mostas.
Trio «Lady's Sweet» aicina uz koncertiem «Tête-à-Tête»

Koncertprogramma "Tête-à-Tête", kas pirmo reizi "Artelī" izskanēja jau pagājušā gada 30.oktobrī un kļuva par trio pirmo solo koncertu, papildināta ar jaunām repertuāra kompozīcijām un horeogrāfisko materiālu. Kopā ar dziedātājām, kā ierasts, uz skatuves kāps mūziķi – Kārlis Lācis, Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Andris Grunte un Kaspars Grigalis.

Aizvadīto mēnešu laikā Jolanta, Karīna un Vineta piedalījušās dažādos projektos gan kā solo izpildītājas, gan kā trio, taču vienlaikus turpinājies arī mēģinājumu process, gatavojoties gaidāmajiem koncertiem. Līdztekus vokālajiem un deju mēģinājumiem, tapuši vairāki radoši eksperimenti – viens no tiem ar fotogrāfi Līviju Nitišu, bet otrs ar apģērbu dizaineri Līvu Ķauķi – Sauli.

Fotosesijas materiāli, kas tapuši, izmantojot krāsainas projekcijas uz meiteņu augumiem, tiks izmantoti gan koncerta reklāmas materiālos, gan interesantos dekorāciju risinājumos koncertu laikā. "Forši, ka ar tik vienkāršiem līdzekļiem un tikai iztēli varēja tapt tik interesantas bildes. Un galvenais pat nav gaismu un ēnu spēles, galvenais ir tā krāsu varavīksne, ko varējām ar projekciju palīdzību sev "uzvilkt" kā īstu apģērbu," saka Karīna.

Martā meitenes uzrunājušas arī dizaineri Līvu Ķauķi – Sauli, kura šobrīd lielākoties dzīvo Vācijā, taču paralēli studē arī Latvijas Mākslas Akadēmijā, veidojusi dizainu zīmola MAMMU šallēm, veiksmīgi startējusi ar vairākām autorkolekcijām ("Pāvu dumpis", "Smaragda pilsētas burvis", piedalījusies skatē "FIP Jaunais griezums" u.c.). Aplūkojot Līvijas Nitišas uzņemtās fotogrāfijas, Līva izveidojusi pirmās apģērbu skices un šobrīd Vācijā tiek šūdināti tērpi aprīļa koncertiem. Kājās meitenēm būs košās angļu zīmola Irregular Choice kurpes.

"Šo koncertu gatavošanas process tiešām pārtapis vienā krāsainā eksperimentā, kas, protams, ļoti motivē meklēt jaunus risinājumus arī muzikālajā materiālā. Tas ir kā tāds gaidīts impulss, citreiz skaties apkārt, meklē un neatrodi, bet izrādās vienkārši īslaicīgi jāpievēršas kādam citam radošam darbiņam un gaidītā mūza atnāk pati no sevis. Jāpalaiž vaļā tas stresiņš un vēlme kontrolēt pat sīkumus – tā laikam tas saucas"- atzīst Vineta.

Muzikālo izglītību ieguvušas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, Lady's Sweet dalībnieces gan kā trio, gan solo izpildītājas zināmas no tādiem projektiem kā Cabaret (Cabaret plin, plin..., Cabaret Allez!), mūzikliem "Vestsaidas stāsts", "Les Miserables", "Mesa" izrādēm "Izredzētais", "Kapteiņu stāsti", "Princešu stāsti", muzicējušas kopā ar Jāni Stībeli, Laimu Vaikuli un jau vairākus gadus koncertē kopā ar Intaru Busuli. Aizvadītajā gadā trio startējis jauno izpildītāju konkursā "Jaunais Vilnis", bet šogad katra no izpildītājām redzama arī tādos uzvedumos kā "Vestsaidas stāsts" Liepājas teātrī (Jolanta Strikaite), "Futbols uz podestiem" un šovs "Dziedi ar zvaigzni" (Vineta Elksne), ritma izrāde "No Drums No Problems" (Karīna Tropa).

Biļtes uz koncertiem pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – LVL 7.00, 8.00, 9.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV