Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā koncertēs britu kulta thrash metāla vienība "Onslaught"

Valdis Bērzvads, 31.03.2011. 10:06 | komentāri (1)

Svētdien, 10. aprīlī Rīgā klubā "Melnā Piektdiena" savas Eiropas "Scream for Violence Tour 2011" ietvaros uzstāsies trīs spēcīgas grupas - britu kulta thrash metāla vienība "Onslaught" un divas grupas no Vācijas - folk/ melodic death metāla pārstāvji "Suidakra" un death metal spēlējošie "Debauchery".
Rīgā koncertēs britu kulta thrash metāla vienība "Onslaught"

Grupa "Onslaught" ar devīzi „Let there be death, let there be thrash!" Rīgā ieradīsies, lai popularizētu savu jauno albumu "Sounds of Violence". Grupas rašanās datēta ar 1980. gadu sākumu, un sākotnēji jauniešus iedvesmoja otrā viļņa punk rock grupas kā "The Exploited" un "Discharge". Taču, laikam ejot, viņu muzikālās izpausmes pakāpeniski transformējās un "Onslaught" pamatoti kļuva par vienu no britu thrash metāla vadošām vienībām. Šīs grupas albumi "Power from Hell" un "The Force" ir neatņemama old school thrash metal fana kolekcijas sastāvdaļa.

Pēc darbības pārtraukuma, grupa atkal apvienojās un, spēcīgāki kā jebkad, turpināja strādāt un izdot kvalitatīvus thrash metāla ierakstus. 2011. gada sākumā tika izdots albums "Sounds of Violence". Grupas ģitārists Nige Rockett grupas vārdā šo notikumu komentē šādi: „Jaunais albums ir ekstremāli ļauns, un daudzējādā ziņā mēs savā skanējumā atgriežamies pie saviem pirmsākumiem, taču vienlaikus tas ir ļoti mūsdienīgs."

"Suidakra" ir viena no interesantākajām un inovatīvākajām vācu smagās mūzikas grupām. Desmit kvalitatīvi albumi 13 darbības gadu laikā, unikālā veidā muzikāli kombinējot ātru, melodisku death metālu ar ķeltu folka elementiem, nodrošinājuši šai grupai pelnītu ievērību un panākumus, kā arī pamatīgu fanu atbalstu. "Suidakra" kļuvusi arīdzan par nozīmīgu iedvesmas avotu daudzām jaunajām grupām. 2009. gadā izdotajā albumā "Crogacht" viņi no jauna apliecināja īpašo spēju savā mūzikā apvienot dažādas ietekmes, tika izmantoti arī jauni elementi – bandžo, dūdas un koris. Šajā koncertā klausītāju vērtējumam tiks piedāvāts arī materiāls no jaunā, šā gada martā iznākošā albuma "Book of Dowth". Mums tiek solītas tumšas, episkas melodijas un atgriešanās pie grupas labākajām muzikālajām izpausmēm. Un pavisam noteikti - "Suidakra" pārliecinās, ka ir arī lieliska koncertgrupa.

Grupa "Debauchery" ir Thomas Gurrath death metāla projekts, kura sākotne rodama 2000. gadā. Šobrīd Thomas darbojas kopā ar pieaicinātiem mūziķiem gan ierakstu sesijās, gan arīdzan uz koncertskatuvēm, kur šis aktīvais cilvēku kopums tiek saukts par Killing Team.

2010. gadā Thomas piedzīvoja neparastu pastiprinātas uzmanības uzplūdu no parastajiem ierindas pilsoņiem, kad viņa darba devēji skolā atklāja, ar ko viņu kolēģis un vācu jaunatnes skolotājs filozofijā un citās gudrībās nodarbojas brīvajā laikā. Šo ekscentrisko izpausmes formu dēļ viņam tika uzstādīts ultimāts. Izvēlēties vienu no darbības jomām: turpināt skolot bērnus vai death metal mūziķa karjeru. Un Thomas izdarīja savu izvēli, viņš nebūs skolā, viņš būs uz kluba "Melnā Piektdiena" skatuves, asiņains un nikns, atzinis, ka ir atkarīgs no metāla. Uz jautājumu kāpēc viņa radītā mūzika ir tik ļauna, Thomas atbild: „Ļauna pasaule rada ļaunu mūziku. Bet tā ir tikai mākslas forma, tas nav īsts ļaunums, neviens netiek ievainots, klausoties mūziku, ja nu vienīgi, kad tā ir pārāk skaļa."

Grupas "Debauchery" jaunais albums ar nosaukumu "Germanys Next Death Metal" iznāk šajā pavasarī un šis 11 dziesmu apkopojums būs tīrs spēks un agresija, nekādu eksperimentu, vienkārši death metāls.

Klubs „Melnā piektdiena" 10.aprīlī būs atvērts no pl. 19.00, koncerta sākums pl. 20.00.
Ieeja Ls 7.

Publicitātes foto, "Onslaught"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV