Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Akordeonistes Ksenijas Sidorovas solokoncerts Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Maruta Paļčevska, 01.04.2011. 11:00

15. aprīlī Klasiskās mūzikas biedrība piedāvā apmeklēt jaunās akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncertu Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā.
Akordeonistes Ksenijas Sidorovas solokoncerts Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Ksenija Sidorova ir rīdziniece. Pēc mācībām Rīgas 1.mūzikas skolā (skolotāja Marija Gasele) viņa ar izcilību ir absolvējusi Royal Academy of Music Londonā. 2009.gadā jaunā māksliniece ir saņēmusi Lady Theodore Holland goda balvu un Goda balvu par savu oriģinālo pieeju un ieguldījumu mūzikas attīstībā un evolūcijā.

Ksenija ir strādājusi kopā ar tādiem komponistiem kā Stefano Dzhervazoni, Nirmala Fenn, Samantha Fernando, Carlos Duque, Elspeth Brooke un Patrick Nunn. Viņa ir vairāku konkursu uzvarētāja Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Itālijā. Savā straujajā karjerā jau 2009.gadā akordeoniste ir saņēmusi Friends of the Royal Academy of Music Wigmore Award, kas sniedza viņai iespēju debitēt ar savu koncertu Wigmor Hall 2009.gad 18. maijā.

Starp daudzajām prēmijām un balvām ir jāmin arī Martin Musical Scholarship Fund Award un Friends of Philharmonia Orchestra Award , kā arī Ksenijai tika piešķirta Philip & Dorothy Green Award 2009. Park Lane Group piedāvāja jaunajai izpildītājai piedalīties jauno mūziķu koncertu sērijā, kas ir patiešām vērā ņemams sasniegums junam nu vēl nepazšitama vārdam plašajā mūzikas pasaulē. Ksenija Sidorova ir saņēmusi Worshipful Company of Musicians sudraba medaļu, taču īpaši ir jāuzsver, ka viņa ir pirmā akordeoniste, kura ir saņēmusi prestižo Viņa Augstības Velsas prinča mūzikas balvu.

Ksenija Sidorova savas vēl īsās karjeras laikā ir sadarbojusies ar Brooks Stīgu kvartetu, ar kuru kopā kļuva par Karaliskās Mūzikas Akadēmijas kluba balvas finālistiem 2008. gadā un jau nākamajā gadā kopā ar šo stīgu kvartetu saņēma Eliasa Foseta balvu kā izcils ansamblis.

Ksenija Sidorova ir spējusi akordeona tradicionālo izpildījumu piepildīt ar jaunu ekspresīvu spēli, ar aizraujošu kolorītu, izjustu un nebijušu skanējumu. Katram izpildītājam piemīt sava skaņu palete, kurā ir jāatrod sava sevišķā krāsa. Ksenija kā jauna akordeoniste, pilnībā pārvaldot sarežģīto instrumentu, ir parādījusi, ka mūzika vieno gadsimtus, mūzika vieno kontinentus un tautas. Varam tikai apbrīnot trauslas sievietes spēju pakļaut savai gribai sarežģīta instrumenta spēli, lai padarītu to pievilcīgu un interesantu mūsdienu izlutinātajam klausītājam.

Ksenijas Sidorovas vienīgais koncerts notiks Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja zālē 15.aprīlī plkst. 18.00. Biļetes pieejamas „Biļešu servisa" kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV