Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

11. Baha kamermūzikas festivāls Pavasara ciklu noslēdz ar mandolīnu ansambli "Artemandoline"

Sondra Lāce, 03.04.2011. 17:38

Svētdien, 10. aprīlī, plkst. 19.00 Baha kamermūzikas festivāls aicina baudīt skanīgo un cēlo mandolīnu skanējumu ansambļa "Artemandoline" izpildījumā, kas piepildīs Mazās Ģildes senatnīgās telpas.
11. Baha kamermūzikas festivāls Pavasara ciklu noslēdz ar mandolīnu ansambli "Artemandoline"

Ansambli "Artemandoline" 2001. gadā izveidoja Juan Carlos Muñoz un Mari Fe Pavón. Kritiķu slavināts un klausītāju atzīts, ansamblis turpina ienest svaigu skatījumu 17. un 18. gs. skaņdarbu interpretācijā. "Artemandoline" mūziķi ir gan koncertējoši mākslinieki, gan mūzikas pasniedzēji, kuri veltī savu laiku un talantu mandolīnas atdzimšanai. Savā izglītojošā darbā, kursos, koncertos un publikācijās viņi visā pasaulē vairojuši šā instrumenta popularitāti. Baroka ansamblis "Artemandoline" ir īsts šīs jomas celmlauzis, kas iekarojis starptautisku slavu.

Mandolīna - šis cēlais un brīnišķīgais instruments, kura aizsākumi meklējami, iespējams, pat pirms mūsu ēras, ir bijis izslavēts visos laikos. Arī 18. gadsimts nebija izņēmums, tādēļ ir gluži dabiski sasaistīt nepelnīti aizmirstus komponistus ar labākajiem mūsu gadsimta skaņražiem.

Biļetes uz koncertu iegādājamas visās Biļešu Paradīzes un www.bilesuparadize.lv.

Papildus informācija: www.music.lv/bachfestival un www.bilesuparadize.lv

Publicitātes foto: "Artemandoline"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV