Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Holy Lamb" un "Palindrome" ieskandinās pavasari

Aigars Červinskis, 04.04.2011. 13:04

Sestdien, 9. aprīlī, mūzikas kluba "Nabaklab" (Rīgā, Z. A. Meierovica bulvārī 12) telpas pavasarīgām noskaņām piepildīs Latvijā pazīstamākais progresīvā roka formējums "Holy Lamb" un viesi no Austrijas galvaspilsētas Vīnes - "Palindrome".
"Holy Lamb" un "Palindrome" ieskandinās pavasari

Grupa "Palindrome" dibināta šajā gadsimtā un sadarbībā ar izplatītājiem "Las Vegas Records" aizpērn laidusi klajā albumu "Profit Vs. WoMankind", kam daudzi rokmūzikas kritiķi veltījuši epitetus „iespaidīgs", „drosmīgs", „negants" un „neparedzams". Patlaban "Palindrome" gatavojas jauna albuma ierakstam amerikāņu producenta Meta Beilza (Matt Bayles) vadībā, kura darbu sarakstā lasāmi tādu mākslinieku vārdi, kas rokmūzikas pazinēju vidū komentārus neprasa – "Soundgarden", "Pearl Jam", "Mastodon" u.c.. Gaidāmais albums solās būt īpaši daudzveidīgs – kā vēstīts grupas interneta vietnē www.palindrome.at, jaunajā muzikālajā materiālā jaušama "Mr Bungle", "The Mars Volta" un "Primus" ietekme.

„Cenšamies veidot kontaktus un sadarboties ar dažādu valstu progresīvā roka grupām. Šo iniciatīvu var uzskatīt par mūsu ieguldījumu patiesu un kvalitatīvu starptautiska mēroga mūzikas norišu attīstībā. Tāpēc priecājamies par iespēju uzstāties Rīgā kopā ar lielisko Latvijas grupu "Holy Lamb" un paredzam, ka koncertā klubā "Nabaklab" klausītāji notvers daudz neaizmirstamu mirkļu," saka "Palindrome" taustiņinstrumentālists Mario Nentvihs (Mario Nentwich).

Kopā ar Mario grupā muzicē pūtēji Štefans Preiss (Stefan Preyss) un Andreass Grīnauers (Andreas Grünauer), basģitārists Jirgens Bauers (Jürgen Bauer), Dāvids Laisers (David Leisser), ģitārists Mišels Andrīsens (Michel Andriessen, Nīderlande), kā arī specifiskā balss tembra un savdabīgās dziedāšanas manieres dēļ kritiķu un publikas atzinību iemantojusī vokāliste Roza Nentviha-Bouhala (Rosa Nentwich-Bouchal).

Septiņu cilvēku sastāvā grupa šonedēļ sāk vērienīgu koncertsēriju, kas aptver teju visas Baltijas jūras reģiona valstis un Norvēģiju. Par "Palindrome" tūres kulmināciju kļūs koncerts Berlīnē, kas 20. aprīlī pulksten 20.00 tiks translēts interneta tiešraidē vietnē www.berlinmusic.tv.

Arī pašmāju grupai "Holy Lamb" gaidāmā uzstāšanās "Nabaklab" ir zīmīga – tā būs pirmā reize, kad uz skatuves kopā kāps visi pašreizējā sastāva dalībnieki, proti, Juris Rāts (taustiņinstrumenti, piebalss), Aleksandrs Volperts (ģitāra), Aigars Červinskis (basģitāra, balss), Ansis Markauss (ģitāra, basģitāra) un Toms Circenis (sitaminstrumenti; ex-Hospitāļu iela).

Koncerta sākums – pulksten 22.00. Ieejas maksa – divi lati.

Publicitātes foto, "Palindrome"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV