Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Folkkoncerts Ģertrūdes ielas teātrī

Zane Estere Gruntmane, 06.04.2011. 10:26

Trešdien, 13. aprīlī, plkst. 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Etnomuzikoloģijas klases topošie absolventi sniegs koncertu "Etnolats" Ģertrūdes ielas teātrī, apvienojot divas spilgtas programmas – "Dzīduošana ir loba pamuoceiba cylvākam" jeb teicējas Annas Kažas dziesmu pūru, kā arī dzirkstošu Latvijas tautas vijolnieku repertuāru.
Folkkoncerts Ģertrūdes ielas teātrī

JVLMA pirmais Etnomuzikoloģijas kurss sevi spoži pierādījis, jau studiju laikā iepazīstinot klausītājus ar ekspedīcijās atrastajiem etnomūzikas dārgumiem. Viņus slavē par svaigu interpretāciju, kā arī virtuozu un valdzinošu izpildījumu. Jaunie etnomuzikologi lieliski spēlē gan tradicionālo Latvijas mūziku, gan arī ļaujas drosmīgiem atklājumiem, pētot citu tautu skanisko mantojumu vai avangardiski sapludinot etno žanru ar citiem mūsdienu mūzikas virzieniem. Iespējams, Jūs viņus jau esat dzirdējuši spēlējam festivālā "Porta" Lielajā Ģildē, Artelī, "Nordtrad" koncertos, Rīgas danču klubā, Mākslas darbinieku namā, Spīķeru koncertzālē, Latvijas Komponistu savienībā, Mežaparka estrādē Dziesmu svētkos vai kur citur – gan solo, gan visdažādākajos sastāvos, tostarp arī "Auļos", "Maskačkas spēlmaņos" un "Rudens Stīgās".

Koncertā Ģertrūdes ielas teātrī skanēs latgaliešu teicējas Annas Kažas dziesmu pūrs "Dzīduošana ir loba pamuoceiba cylvākam" un latviešu vijolnieku zelta repertuārs. 8 latviešu tradicionālās mūzikas instrumenti un 6 gavilētāji - no fokstrota un polkas līdz pat valsim un tādām pērlēm kā "Dancuot guoju ar meitom" un "Koketka".

Koncertā piedalīsies Aiga Sprindža (cymbala, balss), Kristīne Ādmine (cītarkokle, balss), Liene Brence (vijole, ermoņikas, balss), Leanne Barbo (bubyns, balss), Irīna Mihailovska (mandolīna, balss) un Oskars Patjanko (ermoņikas, base, balss).

Koncerts notiks: 13. aprīlī plkst. 18.00 Ģertrūdes ielas teātrī 2.stāvā, Ģertrūdes ielā 101a (ieeja no pagalma).
Ieejas maksa: 1 Ls

Informācija: www.git.lv, git [at]git.lv, t. 26323985

Ģertrūdes ielas teātri finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Sadarbības partneri: Latvijas Jaunā teātra institūts, Papīrfabrika Līgatne, poligrāfija Gandrs, BURTI, LU studentu padome, ParkMV, ISIC. Informatīvais partneris: portāls DELFI. Informatīvie atbalstītāji: Draugiem.lv, EASYGET, Satori.lv, žurnāls IR, Riga This Week, radio NABA, Latvijas Radio 1 raidījums Kultūras Rondo, Radio Klasika, LZK

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV