Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Latvijas Koncerti" svin piecu gadu dzimšanas dienu

Rinta Bružēvica, 06.04.2011. 10:38

VSIA „Latvijas Koncerti" šā gada 7. aprīlī svinēs piecu gadu dzimšanas dienu ar milzīgu gandarījumu, jo klausītāju skaits kopš organizācijas darbības uzsākšanas ir trīskāršojies. Savā jubilejas dienā, 7. aprīlī, „Latvijas Koncerti" aicina apmeklēt jauno mājas lapu un dāvina īpašu iespēju – iegādāties biļetes uz jebkuru „Latvijas Koncertu" rīkoto koncertu ar 50% atlaidi.
„Latvijas Koncerti" svin piecu gadu dzimšanas dienu

„Latvijas Koncerti" ir valsts kapitālsabiedrība, kas īsteno Latvijas Republikas Kultūras ministrijas deleģētus uzdevumus valsts kultūrpolitikas jomā. Katru gadu „Latvijas Koncerti" organizē aptuveni 400 koncertu visā Latvijā, kā arī rīko koncerttūres Baltijas valstīs un piedalās starptautiska mēroga projektos.

"Latvijas Koncertiem" bijis gods Rīgā rīkot koncertus tādiem simfoniskajiem milžiem kā "Berlīnes filharmoniķi", Berlīnes Vācu simfoniskais orķestris, Ķelnes Radio simfoniskais orķestris un Birmingemas simfoniskais orķestris, kas sniedza koncertu Andra Nelsona vadībā.

Katru gadu notiek vairāki „Latvijas Koncertu" organizēti festivāli – „Senās mūzikas festivāls", „Rudens kamermūzikas festivāls", „Eiropas Ziemassvētki", „Saxophonia", „Vīnes klasika". Šogad pirmo reizi jūnijā notiks „Rīgas festivāls".

Jau vairākus gadus „Latvijas Koncerti" ir gada nozīmīgākā notikuma mūzikā – Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijas rīkotājs.

VSIA „Latvijas Koncerti" izveidojusi Spīķeru koncertzāli, kurā ir 250 sēdvietu. 2010. gadā tajā ir notikuši 117 pasākumi, piesaistot apmēram 20 tūkstošus apmeklētāju.

„Latvijas Koncertu" struktūrvienība kopš 2006. gada ir Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga un kopš 2010. gada Latvijas Radio koris.

„Latvijas Koncerti" izdevuši vairākus mūzikas albumus - CD „Gadalaiki", kurā Petera Vaska kompozīcijas atskaņo Vestards Šimkus, CD „Šūpuļdziesmas" Lienes Circenes izpildījumā, „Brokā ielas pasakas". Nākamajā nedēļā nāks klajā CD „Pasakas par ziediem".

„Latvijas Koncertu" direktors Guntars Ķirsis: „Mūsu uzdevums ir kalpot klausītāja gan apzinātajām, gan vēl neapjaustajām alkām pēc skaistuma, tāpēc tieši mūsu klausītājus vēlos pirmkārt apsveikt šajā jubilejā un pateikties ikvienam par uzticību, apmeklējot mūsu koncertus dažādās Latvijas vietās. Sagādāt prieku klausītājiem – šis darbs ir aizraujošs un skaists, tomēr ikdienā tas paģērē daudz spēka. Esmu gandarīts par iespēju strādāt ar izcilu komandu, kuru veido „Latvijas Koncertu" darbinieki. Esmu pateicīgs par sadarbību visiem partneriem, atbalstītājiem un, protams, Kultūras ministrijai".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV