Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latvijas Radio koris un LSO koncertā „Mocarta Lincas simfonija un Šūmaņa nakts dziesma"

Elīna Karaseva, 06.04.2011. 12:17

VSIA „Latvijas Koncertu" rīkotā cikla „Lieldienu koncerti" ietvaros Latvijas Radio koris ar Liepājas simfonisko orķestri (LSO) un diriģentu Kasparu Putniņu sniegs koncertus „Mocarta Lincas simfonija un Šūmaņa nakts dziesma" 15. aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā plkst. 19:00 un 16. aprīlī Rīgā, Lielajā ģildē plkst. 19:30.
Latvijas Radio koris un LSO koncertā „Mocarta Lincas simfonija un Šūmaņa nakts dziesma"

Kora un orķestra sniegumā programmā dzirdēsim Johannesa Brāmsa gandrīz pārpasaulīgi caurspīdīgo "Likteņdziesmu" ar Helderlina motīviem, Franča Šūberta ērģeliski svinīgo "Garu dziedājumu pār ūdeņiem" un divas izcili skaistas Roberta Šūmaņa partitūras – "Rekviēmu Minjonai" un "Naktsdziesmu". Visi šie opusi sen nav bijuši Latvijas mūzikas apritē, tāpēc vienlīdz intriģējoša ir gan Kaspara Putniņa iedziļināšanās romantisma viļņos, gan iespēja pavadīt vakaru harmoniskas un mazdzirdētas mūzikas gaisotnē.

Liepājas Simfoniskā orķestra sniegumā klausīsimies arī Volfganga Amadeja Mocarta "Lincas simfoniju" Do mažorā KV 425, kas tapusi Austrijas pilsētā Lincā Mocarta laulības pirmajā gadā, kad gan mīlas, gan mūzikas, gan naudas lietas bija viļņa virsotnē. Vietējais grāfs padzirdējis, ka pilsētā caurbraucot viesosies populārais komponists, un pasūtinājis viņam simfoniju, kas tūlīt pat atskaņota.

Kaspars Putniņš par šo programmu saka: „Kaut arī koncertprogramma tiešā veidā nesasaucas ar ciešanu laika mūziku, tomēr visi tajā esošie skaņdarbi uzdod „lielos jautājumus", neviens no tiem nav sadzīvisks un vienkārša priecāšanās par skaņu un kopspēli, drīzāk filozofisks vispārinājums par dzīvi un tās dabu. Romantisma laikmeta vokāli simfoniskie darbi parasti asociējas ar lieliem sastāviem, monumentālu skaņu; šoreiz mēģināsim atklāt tās mocartisko – trauslo, smalko slāni. Mūzika patiešām brīnišķīga un mēs darīsim visu, lai tā elpotu, dzīvotu un skanētu adekvāti tam, cik ģeniāli tā ir uzrakstīta" .

Biļetes uz koncertiem iegādājamas „Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Vairāk informācijas: www.radiokoris.lv un www.latvijaskoncerti.lv

Publicitātes foto, Latvijas Radio koris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV