Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Kamermūzikas koncerts „Sasaukšanās"

Ilze Miķelsone, 06.04.2011. 16:40

12. aprīlī plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē Pavasara festivāla "Windstream" ietvaros notiks kamermūzikas koncerts „Sasaukšanās". Koncerts būs jauna kameransambļa pirmais pieteikums Rīgas koncertdzīvē.

Kvinteta sastāvs ir neparasts un tembrāli bagāts: divas flautas – Dace Bičkovska un Andis Klučnieks, divas klavieres – Antra un Normunds Vīksnes, un sitaminstrumenti – Rihards Zaļupe. Kvinteta skanējumu bagātinās pikolo, alta un basa flautu skanējums, kā arī Riharda Zaļupes virtuozā marimbas, vibrafona un dažādu citu sitaminstrumentu spēle.

Jaunajam kvintetam jau sacerēti vairāki skaņdarbi, kuri koncertā piedzīvos savu pirmatskaņojumu – Andra Riekstiņa "Fusion Games", Vinetas Līces "Mijkrēšļa gaismēnas", Daces Aperānes "Pavasara vīzijas", Marinas Vidmontes "Tiekšanās". Programmā ir iekļauti arī skaņdarbi, kuriem tiek rakstītas jaunas redakcijas tieši šādam sastāvam – Ilonas Breģes "Pirmskoncerta mūzika" un Anda Klučnieka "Divi sentimenti vasaras vidū".

Koncerta nosaukums „Sasaukšanās" ir simbolisks, kas nozīmē piecu mūziķu radošas sadarbības meklējumus mūzikā, kas savijas ar komponistu muzikālajām un tembrālajām idejām. Koncertu vadīs komponists un mūzikas žurnālists Edgars Raginskis.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena Ls 3. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Koncerts notiek sadarbībā ar Latvijas Komponistu savienību, biedrību "Top Tap Company". Pavasara festivālu "Windstream" atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Koncertorganizācija „Ave Sol", Rīgas Sv. Pētera baznīca, „J. Vītiņš un kompanjoni", fotoklubs „SIENA", „MasterFoto", „GG Audio", „ULMA". Informatīvie atbalstītāji „Baltic Outlook", „Riga This Week", „Easyget.lv" un „Draugiem.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV