Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Krievijas alternatīvās scēnas leģenda koncertēs klubā "Depo"

Depo, 08.04.2011. 10:23

Piektdien, 15. aprīlī, klubā "Depo" uzstāsies viena no slavenākajām Krievijas alternatīvās scēnas grupām, Sanktpēterburgas roka skatuves neatņemama sastāvdaļa grupa "HOM".
Krievijas alternatīvās scēnas leģenda koncertēs klubā "Depo"

Grupa tika dibināta 1987. gadā, grupas nosaukums tulkojams kā „Jaunatnes neformālā apvienība". Grupas mūziku grūti iedalīt kādā stilā, katrā albumā var sastapt jaunu muzikālu izpausmi. To varētu nosaukt par muzikālu kabarē vai ironisko roku. Paši dalībnieki savu radošu izpausmju formu nodēvējuši par „idiotisko īstenības izpausmju dramatizāciju un dramatisko idiotizācija". Grupa izpaužas dažādās formās, bez muzikālās darbības, tā taisa filmas, izdot grāmatas, veido plakātus.

Par grupas popularitātes ziedu laikiem uzskatāmi deviņdesmitie gadi. Tad grupa krustām šķērsām izbraukāja bijušo PSRS, kā arī lielāko skaitu Eiropas valstu, grupas dziesmas regulāri tika skandētas TV un Radio. Šai laikā tika izdoti vairāki grupas albumi, kuri jau ieguvuši kulta statusu, tai skaitā «Сенька-Мосг/хаз» un «Хозяева СССР или Обезьянье Рыло», par roka folkloru kļuva tādi grupas hīti kā "7%", "Ņina", milzu popularitāti un augstu speciālistu novērtējumu saņēma videoklipi tādām grupas dziesmām kā «Скотинорэп» un «Укрблюз».

Gadsimtu mijā māksliniecisku domstarpību rezultātā uz pāris gadiem grupa sadalījās divos kolektīvos, bet dzīvotspējīgāks izrādījās sastāvs, kurš ierodas uz koncertu klubā "Depo": Andrejs Kagadejevs - vokāls, bass (grupā no 1986. gada), Ivans Tūrists - vokāls, perkusijas, skatuviskā darbība (grupā no 1988. gada), Nikolajs Gusevs – sintezatori, vokāls (grupā no 1997. gada) un Nikolajs Kopeikins – skatuviskā darbība, vokāls (grupā no 2000. gada).

Jau 2001. gadā minētā sastāvā tika ierakstīts jauns albums, tāpat 2003. gadā Francijā tika izdots albums «Russisches Schwein», bet par šī sastāva vienu no augstākajām virsotnēm uzskatāms 2005. gadā iznākušais albums «Более Мощный», no kura par grupas zelta fondu kļuvušas dziesmas «Автомир», «О Главном», «Профессионал». Desmitgades beigās tika atjaunots miers ar grupas vecajiem dalībniekiem, kā rezultātā 2009. gadā "zelta" sastāvā tika ierakstīts albums «Превыше всего».

Pirms "HOM" klubā "Depo" uzstāsies vēl viena populāra Sanktpēterburgas grupa "Kegli", kura pastāv no 2002. gada un kuras bagāžā jau ir pāris albumu. Grupa spēlē asu rokenrolu krievu valodā, kurš raisa asociācijas ar tādām grupām kā RAMT, "Red Hot Chilly Peppers".

HOM (Sanktpēterburga)
http://www.nomzhir.spb.ru/
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%9E%D0%9C
http://www.rock-n-roll.ru/show.php?file=encyclopedia/%CD/%CD%CE%CC
VIDEO - http://www.youtube.com/watch?v=g3YAnFjySTU
+ KEGLI (ex -GEKLBERRY FINN) (Sanktpēterburga – alternatīvs roks)
http://www.myspace.com/geklberryfinn
VIDEO - http://www.youtube.com/watch?v=luNpo-OVbus&feature=related
VIDEO - http://www.youtube.com/watch?v=3kgeOnlc7og&feature=related
+ Guntis

Ieeja 3 Ls/ 2 Ls ar flaijeri

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV