Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Ievas Paršas solo koncerts kultūras un atpūtas centrā "Imanta"

Ilona Brūvere, 08.04.2011. 11:57

Sestdien, 16. aprīlī, plkst. 16.00 kultūras un atpūtas centrā "Imanta" gaidāms Ievas Paršas solo koncerts "Spoži mirdzošais latvju pelēkais".
Ievas Paršas solo koncerts kultūras un atpūtas centrā "Imanta"

Ievas Paršas balsij veltīti daudzi latviešu vokālās mūzikas skaņdarbi. Paršas balss iedvesmojusi tādus komponistus kā Pauls Dambis, Uģis Prauliņš, Imants Zemzaris, Pēteris Plakidis, Andris Dzenītis, Mārīte Dombrovska, Gundega Šmite un citi. Solistei īpaši tuvas baroka un laikmetīgās mūzikas interpretācijas. Viena no Paršas spilgtākajām mākslinieciskajām izpausmēm ir kamermūzikas žanrs. Dziedātāja savās koncertprogrammās pierāda izsmalcinātu stila izjūtu un lieliskas interpreta spējas. Pirms trim gadiem Ievai Paršai "Par izcilu skaņdarbu interpretāciju" ciklā "Kaislību spēles" nominēta Lielās Mūzikas balva. Spilgts ir viņas sniegums "Šūbertiādē" un XX. gadsimta vokālā mūzika.

Dziedātāja Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā studējusi kordiriģēšanu pie profesora Jāņa Dūmiņa, vokālo mākslu pie Maijas Krīgenas. Pētera Plakida klasē ieguvusi maģistra grādu, vokālās studijas turpinot pie Anitas Garančas, lai iegūtu plašāku balss diapazonu un nostiprinātu vokāla stabilitāti.

Viņa ir lieliska pianiste, kad Mediņos sāk apgūt kordiriģēšanu un turpina studijas Mūzikas akadēmijā. Tomēr,Ieva aizvien vairāk pievēršas dziedāšanai. Maģistra grādu vokālā viņa iegūst ar Lučāno Berio "Sekvenci" - ekspresīvu skaņdarbu, kuru komponists veltījis Ketijai Berberianai, piedāvājot dziedātājai telpu radošai brīvībai. Parša lieliski dzied baroku, viņai ir smalka koloratūrtehnika un nevainojama stila izjūta. Dziedātājai piemīt izteikts dramatiskas aktrises talants, kas spilgti uzplaukst Bendžamina Britena "Kabarē dziesmās", lai gan viņa atzīst, ka savā muzikālajā pasaulē vislabāk izjūt 20. un 21. gadsimta mūziku.

Koncertā Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" dzirdēsim latviešu mūzikas klasiķu Lūcijas Garūtas, Alfrēda Kalniņa, Emīla Melngaiļa un Leonīda Vīgnera dziesmas, kā arī mūsdienu latviešu autorus, tostarp Pauls Dambis, Maija Einfelde, Imants Kalniņš, Tālivaldis Ķeniņš, Pēteris Plakidis un Imants Zemzaris. Pie klavierēm būs Aldis Liepiņš. Orests Silabriedis iepazīstinās publiku ar programmā iekļauto dziesmu autoriem.

Biļetes iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs, www.bilesuparadize.lv un Kultūras un atpūtas centrā „Imanta" 9.00 līdz 17.00. Cena - Ls 3,00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV