Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Vēl vairāk iemeslu, lai apmeklētu Sziget

Sandra Melaničeva, 08.04.2011. 15:58

Pēdējo nedēļu laikā vairāki ievērojami izpildītāji apstiprinājuši savu dalību Sziget festivālā, un šo ziņu papildina fakts, ka Budapeštā notiekošais pasākums atkal ir izraudzīts par vienu no labākajiem festivāliem pasaulē, šoreiz pēc britu pasaules mūzikas žurnāla Songlines domām. Pēc līdzīga Festival Awards un The Independent novērtējuma, Sziget skaidri un oficiāli ir starp vadošajiem pasaules festivāliem.
Vēl vairāk iemeslu, lai apmeklētu Sziget

Tas vairs nav noslēpums, ka piecu Grammy Award ieguvēja un Ivor Novello balvas trīskārtēja laureāte , R&B, soul un džeza dziedātāja, dīva, popkultūras ikona un unikālākās sievietes balss īpašniece Eimija Vainhausa šogad uzstāsies Sziget festivālā. Tāpat visus britpopa un rokmūzikas cienītājus iepriecinās ziņa, ka festivālā, pēc pagājušā gada neaizmirstamā priekšnesuma, atgriezīsies viena no stilīgākajām Lielbritānijas rokgrupām Kasabian. Īstu britu alter-rock seansu šogad mums dāvās Maccabees. Mēs nekad neaizmirsīsim spēcīgo vētru Sziget festivāla noslēgumā pirms sešiem gadiem ap plkst. 22:00, liekot apturēt histēriski veiksmīgo dvīņubrāļu Maddenu priekšnesumu. Mēs negaidām, ka atgriezīsies vētra, taču noteikti pie mums atkal būs Good Charlote.

Uz jaunizveidotās Siget Metal galvenās skatuves, laipni tiks sagaidīts viens no populārākajiem mūsdienu nu-metal pārstāvjiem - Deftones, kas festivālā piestās savas pasaules turnejas laikā. Within Temptation ir viena no harizmātiskākajām un populārākajām Eiropas metāla grupām, kas šobrīd kopumā ir pārdevusi gandrīz 3 miljonu CD/DVD un saņēmusi 30 zelta/platīna ierakstu statusus. Pēc savu darbu izdošanas četrdesmit astoņās pasaules valstīs, grupa sniegs traku priekšnesumu šī gada Sziget festivālā. Tāpat šogad tiks piepildīta metāla fanu sena vēlme (vai pat pareģojums), festivālā koncertēs grupa no Velsas Lostprophets , sniedzot neaprakstāmas sajūtas saviem uzticīgajiem faniem, kas gaidījuši viņus šeit jau ilgus gadus.
Aréna vakara skatuvi krāsaināku padarīs Kid Cudi, īsti mūzikas modes noteicēji, šobrīd interesantākais amerikāņu hiphopa un R&B fenomens, 3 Grammy nomināciju īpašnieki. Skandināvu pievilcīgā indie pop grupa Peter Bjorn and John, kuras sastāvā darbojas trīs ārkārtīgi talantīgi muzikanti, papildinās A38-Wan2 skatuves programmu.

Sziget Festivāls ir unikāls ar savu Pasaules Mūzikas skatuvi, un tas nav tikai paziņojums. Viens no vadošajiem mūzikas žurnāliem Songlines ierindojis Sziget pasaules festivālu topu virsotnē. Mēs varam droši apgalvot, ka Sziget folk/pasaules/etno mūzikas mīļotājiem piedāvās pasaules vadošās muzikālās apvienības. Blakus jau iepriekš minētajām, šogad Pasaules mūzikas skatuvi papildinās trīs lieliskas grupas. Kolumbijas Choc Quib Town ir viena no populārākajām Latino deju grupām un viņu albums Oro pagājušā gadā padarīja traku vai puspasauli. Āfrikāņu bungu, rumbas, salsas, funky un hiphop sajaukums, kas iekarojis pasaules radio topus un daudzu festivālu skatuves. Kanādas Socalled ir unikāli ebreju tautas mūzikas „klezmer" tradīcijas turpinātāji 21.gadsimta garā. Grupas līderis ir izstudējis Austrumeiropas ebreju mūziku, spēlē klavieres un akardeonu, kā arī darbojies elektroniskās mūzikas un hihop žanrā. Viņa balss ar īpašām nostaļģiskām un futūristiskām noskaņām uzrunā gan prātu, gan sirdi. Pasaules mūzikas skatuve šogad iepriecinās arī Rietumāfrikas deju mūzikas fanus. Beidzot Ungārijā spēlēs Cheikh Lo, ģitārists un dziedātājs no Senegālas, kurš ir populārs ar savu spēju ievīt mbalax stila mūziku regeja melodijās, kas padara Āfrikāņu mūzikas ritmus patiešām baudāmus ikvienam klausītājam.

Ar pilnu Sziget festivāla piedāvājumu un izpildītāju sarakstu var iepazīties festivāla mājas lapā http://www.sziget.hu Šis ir patreizējais piedāvājums, taču daudz kas vēl sekos. Ir īstais laiks iegādāties biļetes, jo no 1.maija tās kļūs dārgākas. Latvijā oficiālais biļešu izplatītājs ir SIA Biļešu serviss. Sziget festivāla biļetes par oficiālo cenu var iegādāties visās Biļešu serviss kasēs vai internetā www.bilesuserviss.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV