Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Putnu Balle" un "PeR" tiekas koncertos "Tu esi mans draugs"

Anete Kalniņa, 11.04.2011. 14:25

Kurš spēj pateik to, no kurienes mēs nākam un kā mēs aizejam? Kā teica Mārtiņš - varbūt turpinām dzīvot paralēlās pasaulēs, bet varbūt pārdzimstam, piemēram, par trusi, kas kāri tiesā saldu pieneņu lapu.
"Putnu Balle" un "PeR" tiekas koncertos "Tu esi mans draugs"

Veidojot šo koncertprogrammu "Putnu Balle" un "PeR" uzskata, ka nav labākas piemiņas draugam, kā viņa dziesmu atskaņošana un popularizēšana dažādos koncertos, pasākumos, bez konkrēta galapunkta.

Grupa "Putnu Balle" ar Mārtiņu satikās 2002.gadā. Kopā tika radīti divi albumi, kuru dziesmas viena aiz otras iekļuva dažādu Latvijas radiostaciju topos, tika sarīkots lielkoncerts Arēnā Rīga. 2005.gadā Valters & Kaža ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu "The War Is Not Over" uzvarēja Latvijas Nacionālajā Eirodziesmas fināla, bet Eirovīzijas dziesmu konkursā izcīnīja augsto 5.vietu. Tas bija Mārtiņa Freimaņa romantikas un lirikas laiks, ko vislabāk līdz klausītājiem aiznesa tieši "Putnu Balle".

"PeR" un Mārtiņa ceļi krustojās 2009.gadā. Mārtiņš teica, ka "PeR" atgriež viņā jaunību un aizdzen depresiju. Dziesmas tika radītas pozitīvas un enerģiskas – BUMS, PeR Vari (kas vēl nav publiskots). Kā teica Mārtiņs, cilvēkiem pietrūks pozitīvisma, bet neizpaliek arī liriskie un romantiskie gabali – Nakts mani Uzrunā, Balts Un Dzeltens. Kopējos koncertos "PeR" ar Mārtiņu radīja enerģijas dzirksti, kas uzlādēja visus klausītājus. Tieši konkursam „Jaunais Vilnis 2010" Mārtiņš grupai "PeR" uzrakstīja dziesmu par žirafi, bet, konkursa rīkotāji šo dziesmu neakceptē grupas "PeR" repertuārā. Tomēr šī dziesma tiks iekļauta "PeR" pirmajā albumā, kas iznāks pavasarī.

Koncertos skanēs gan jau labi zināmas Mārtiņa dziesmas, gan daži dziesmu pirmatskaņojumi. Mārtiņš Freimanis teica, ka beigas nebūs nekad, jo ikviena ceļa galā stāv rakstīts „ Show Must Go On!".

Koncerti notiks 17.aprīlī Cēsīs, 21.aprīlī Ventspilī, 24.aprīlī Madonā,3.maijā Koknesē, 6.maijā Līvānos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV