Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Notiks bērnu un jauniešu pūtēju orķestru un ansambļu festivāls „Vēju ritmi"

Irita Kalēja, 12.04.2011. 10:11

Piektdien, 15.aprīlī, plkst. 16.00 Melngaiļa koncertzālē (Ausekļa ielā 11/15, Liepājā) notiks Liepājas reģiona bērnu un jauniešu pūtēju orķestru un ansambļu festivāls „Vēju ritmi".
Notiks bērnu un jauniešu pūtēju orķestru un ansambļu festivāls „Vēju ritmi"

Festivālā piedalīsies ap 110 dalībnieku no Aizputes, Nīcas, Skrundas, Kuldīgas, Pāvilostas, Saldus, Liepājas un Kalētu mūzikas skolām. Festivāla koncertā ansambļu priekšnesumā skanēs mūsdienu populārā mūzika, tai skaitā dziesmas no Imanta Kalniņa un Raimonda Paula repertuāra, Henrija Mančīni „Rozā panteras" tēma, Eltona Džona mūzika no multfilmas „Karalis Lauva", mūzika no Ričarda Rodžersa kinofilmas „Mūzikas skaņas" utt. Pēc ansambļu priekšnesumiem diriģents un Saldus mūzikas skolas direktors Artūrs Maculēvičs vienos visus festivāla dalībniekus koporķestrī, kura izpildījumā izskanēs Maikla Džeksona pasaules hīts „Heal the World". Festivāls noslēgsies ar īpašu NBS bigbenda priekšnesumu. Kā pastāstīja tā vadītājs Uldis Locenieks, koncerta piecos skaņdarbos īpašs akcents tiks likts uz tādu instrumentu kā tenorsaksofons, trompete, baritonsaksofons un sitamie instrumenti improvizācijām.

Festivālu „Vēju ritmi" rīko Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola un Liepājas bērnu un jaunatnes centrs. Tas plānots kā ikgadējs pasākums. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV