Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Vitas ved uz Rīgu "Bezmiega nakti"

Alīna Gržibovska, 12.04.2011. 14:25

15. maijā Arēnā Rīga ar solo programmu „Bezmiega nakts" uzstāsies Krievijas dziedātājs un komponists Vitas.
Vitas ved uz Rīgu "Bezmiega nakti"

Dziedoņa īstais vārds ir Vitālijs Gračevs. Viņš dzimis Daugavpilī pirms 30 gadiem, vēl kopā ar ģimeni pārcēlās uz Odesu. Mācījies mūzikas skolas akordeona klasē, paralēli apmeklējis plastikas un balss parodijas teātra nodarbības. Kā skatuves māksliniekam Vitas paveicās satikt savu producentu. Jau 10 gadus Sergejs Pudovkins ir Vitas pārstāvis šovbiznesā. Šis tandēms ieņem stabilu vietu Krievijas, NVS, Baltijas un citu reģionu mūzikas tirgū.

„Vitas – tā ir īsta pop-kultūra. Bet šī vārda vislabākajā, vispareizākajā nozīmē"- saka Sergejs Pudovkins, kurš principiāli atsaka intervijas visiem žurnālistiem. Nu jau vairākus gadus presei nav iespējas sarunāties ar Pudovkina radīto zvaigzni.

Savu nostāju producents skaidro tā: „Mēs atsakāmies no intervijām nebūt ne tādēļ, ka es gribētu laist miglu visiem acīs un radīt noslēpumaino „Misteru X". Vienkārši es jau sen esmu šovbiznesā un lieliski saprotu, ka žurnālistiem un masu informācijas līdzekļiem, kuros tie strādā, sava maize ir jānopelna. Diemžēl profesionālu, mūzikai veltītu izdevumu mums praktiski nav. Tas nozīmē, ka informācijas par Vitas būs tāda, kādu gaida „masas": ar ko guļ, ko ēd un kādas markas mobilo telefonu lieto. Tas viss no virtuves sarunām pie portvīna glāzes, un ar mūziku tam nav nekāda sakara. Bet es nemīlu virtuves un nemīlu portvīnu. Viss, ko es dēvēju par „virtuves jautājumiem", Vitas gadījumā netiks apspriests."

2005. gadā Vitas projekts sāka iekarot Ķīnu. Šodien Vitas ķīniešiem ir ne tikai zvaigzne, bet brīnums. Piemēram, 2008. gadā ĶTR Olimpisko Spēļu Orgkomiteja uzaicināja krievu skatuves mākslinieku piedalīties Olimpisko Spēļu PEKINA-2008 Ūdens sporta veidu atklāšanas ceremonijā. Bet 2009. gadā viņš filmējās Holivudas režisora Jungke Ma filmā „Mulan" un ierakstīja saundtreku. Vitas turneja Return home Ķīnā izsauca neprātīgu ažiotāžu. Tas lika organizatoriem veikt īpašus drošības pasākumus: Vitas 24 stundas pavadīja 11 specnodaļas kaujinieku. Bet mākslinieka un producenta Sergeja Pudovkina automašīnu visur pavadīja divi apsardzes džipi.

Vienā no koncertiem uz stadiona Shenzhen skatuves Vitas rokās kāda pielūdzēja zaudēja samaņu. Izlauzusies caur drošības ķēdi, jaunā meitene pasniedza māksliniekam puķes un sabruka bezsamaņā. Koncerts tika pārtraukts, Vitas vairākas reizes mikrofonā kliedza „help", līdz no aizkulisēm ieradās ārsti. Izrādījās, šī meitene visu Ķīnas gaisa transportu paralizējošā sniegputeņu dēļ divas dienas bija pavadījusi lidostā un ļoti nervozējusi, baidoties nokavēt koncertu, un, kad Vitas bija viņai tik tuvu, viņa neizturēja spēcīgo emociju uzplūdu...

Šodien Vitas ir vairāk 100 miljonu pārdotu kompaktdisku, kā arī apmēram 20 koncerti katru mēnesi. Rīgā viņš dziedās tādus pasaules šedevrus kā "Nessun Dorma", "La donna mobile", "Ave Maria", "O sole mio" itāļu valodā, kā arī pazīstamās „Tibetas plato" dziesmas un „Jasmīna ziedu" ķīniešu, un, protams, paša Vitas autordziesmu sērijas.

Biļetes iegādājamas "Biļešu Servisa" kasēs, biļešu cena no Ls 15 līdz Ls 50.

www.starconcert.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV