Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

JVLMA simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts „1-1-2"

Vita Stiģe-Škuškovnika, 13.04.2011. 13:52 | komentāri (1)

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ simfoniskais orķestris un diriģents Andris Vecumnieks aicina visus mūzikas interesentus uz šīs sezonas noslēguma koncertu ceturtdien, 21. aprīlī plkst. 18:00 JVLMA Lielajā zālē. Koncertā solo ar orķestri atskaņos pianiste Linda Leine un čelliste Dace Zālīte, tāpat gaidāms Andra Vecumnieka opusa „Sinfonia B" pasaules pirmatskaņojums.
JVLMA simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts „1-1-2"

JVLMA simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertam izvēlēta krāsaina un muzikāli spilgta programma. Skanēs Dmitrija Šostakoviča Pirmais koncerts čellam ar orķestri, Sergeja Prokofjeva Pirmais koncerts klavierēm ar orķestri, kā arī pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Andra Vecumnieka jaunākais simfoniskais darbs „Sinfonia B".

„Orķestra sezonas noslēguma koncertam izvēlējos tādus skaņdarbus, kuros kā solistes uzstāsies, manuprāt, vienas no talantīgākajām šī brīža jaunajām mūziķēm. Līdz ar čella koncerta un klavierkoncerta izvēli, nonācu pie koncerta nosaukuma – abi opusi ir numurēti kā pirmie komponistu daiļradē, savukārt, mana „Sinfonia B" ir otrā simfonija manā simfonisko darbu sarakstā. Tādēļ arī ciparu salikums 1-1-2," stāsta diriģents un komponists Andris Vecumnieks.

Jāmin, ka abas solistes ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 3. kursa studentes – Dace Zālīte apgūst čella spēli pie emerit. prof. Māra Villeruša, savukārt, pianiste Linda Leine pirmajos kursos studēja pie prof. Arņa Zandmaņa, bet kopš 2010. gada studentu apmaiņas programmas Erasmus ietvaros klavierspēles prasmes papildina pie prof. Ļiļas Zilberšteinas Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļešu cena Ls 3; pensionāriem, studentiem, skolēniem, uzrādot apliecības – Ls 2.

Atgādinām, ka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir vienīgā Mūzikas augstskola Latvijā, un pagājušajā koncertsezonā tā svinēja savu 90 gadu jubileju. Latvijas mūzikas dzīvei tā ir devusi ievērojamus komponistus, izpildītājmāksliniekus un mūzikas zinātniekus.

Foto: Andris Vecumnieks, foto autors Edmunds Mickus

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV