Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latvijas mūzikas skolās notiks metālpūšaminstrumentu koncerti un meistarklases

Rinta Bružēvica, 14.04.2011. 17:50

„Latvijas Koncerti" sadarbībā ar Latvijas Brass asociāciju aprīlī un maijā organizē meistarklases un koncertus Latvijas mūzikas skolās. Latvijas Brass asociācijas mērķis ir veidot Latviju kā metālpūšaminstrumentu kultūras centru Baltijā, un attīstot šo žanru, sekmēt Latvijas mūziķu mākslinieciskā līmeņa un profesionālo kritēriju izaugsmi.

Meistarklases un koncerti notiks Saldus mūzikas skolā, Balvu mūzikas skolā, Ventspils mūzikas vidusskolā, Daugavpils mūzikas vidusskolā, Auces, Gulbenes, Ogres un Siguldas mūzikas skolās, kā arī Ķekavas kultūras centrā. Koncertos piedalīsies trombonu kvartets „Brassa Nova", tubu kvartets „Tubalogia", Latvijas Brass band, pušaminstrumentālists Vairis Nartišs.

„Nepieciešamība veidot šādu asociāciju radās reaģējot uz akūto profesionālu metālpūšaminstrumentu mūziķu trūkumu Latvijā," skaidro asociācijas dibināšanas iniciators, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas metālpūšaminstrumentu nodaļas vadītājs docents Jānis Retenais, „jaunizveidotā asociācija nodarbosies ar pedagogu izglītošanu, veidojot dažādas meistarklases ar vietējo un ārzemju labāko profesionāļu līdzdalību. Tāpat rīkosim konkursus un vasaras apmācību kursus visu vecumu un līmeņu interesentiem".

Latvijas Brass asociācijas koncerti un meistarklases notiks 19. aprīlī Saldus mūzikas skolā un Bērnu jaunatnes centrā; 27. aprīlī Balvu mūzikas skolā; 28. aprīlī Ventspils mūzikas vidusskolā; 10. maijā Daugavpils mūzikas vidusskolā; 13. maijā Auces mūzikas vidusskolā; 23. maijā Gulbenes un Ogres mūzikas skolās, bet 24. maijā Siguldas mūzikas skolā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV