Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Kamadena" mākslas telpā solo koncertu sniegs džeza ģitārists Aleksejs Liapko

Anete Kalniņa, 18.04.2011. 11:02

"Kamadena" mākslas telpā 29. aprīlī koncertēs džeza ģitārists Aleksejs Liapko no Sanktpēterburgas, klausītājiem piedāvājot gan pazīstamas melodijas pārsteidzošos aranžējumos, gan plašas improvizācijas.
"Kamadena" mākslas telpā solo koncertu sniegs džeza ģitārists Aleksejs Liapko

Aleksejs Liapko pagājušajā mēnesī jau uzstājās "Kamadena" mākslas telpā duetā ar vokālisti Ievu Kerēvicu. Toreiz viņa sniegtās improvizācijas un solo numuri radīja tādu klausītāju interesei, ka pēc publikas pieprasījuma un lielās intereses dzirdēt vairāk, ieplānots viņa solo koncerts.

Liapko ir plaši pazīstams Krievijas džeza mūzikas ģitārists, kura vārds nav svešs vērīgākajiem Latvijas džeza mūzikas klausītājiem. Viņš uzstājies kopā ar vairākiem Latvijas džeza dziedātājiem un instrumentālistiem, savulaik dzīvojis Rīgā.

Liapko izdevis četrus albumus. Viņš ir ne viens ģitāras virtuozs, bet arī atzīts komponists. Džeza mūzikas pazinēji Krievijā īpaši novērtējuši Liapko improvizācijas talantu. Tāpat Liapko pārsteidz ne vien ar izjustu un tehniski sarežģītu ģitāras spēli, bet arī repertuāra izvēli. Piemēram, viņa repertuārā ir pat tautasdziesma "Pūt, vējiņi".

"Kamadena" mākslas telpa radusi mājvietu līdzās tāda paša nosaukuma veģetāriešu restorānam Lācplēša ielā 12. Tā būtiski atšķiras no citām koncertu norises vietām Rīgā, jo mūziķiem un māksliniekiem tiek dota pilnīga brīvība improvizēt un veikt radošus eksperimentus publikas klātienē. Turklāt koncerti iecerēti kā kā vakarēšanas brīvā gaisotnē, kur mūzika un māksla mijas ar sarunām un atziņām.

Biļetes uz koncertu "Kamadena" māksla telpā var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV