Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Dāņu jauniešu stīgu orķestra koncerti

Santa Trimalniece, 18.04.2011. 11:47

Lieldienu ieskaņā Kopenhāgenas jauniešu stīgu orķestris "KYS" sniegs bezmaksas koncertu 21.aprīlī plkst.19:00 Salaspils Kultūras namā "Rīgava" un 23.aprīlī plkst.16:00 Latvijas Mūzikas akadēmijā.
Dāņu jauniešu stīgu orķestra koncerti

Kopenhāgenas jauniešu stīgu orķestris KYS tika dibināts 1992.gada pavasarī, tajā spēlē apmēram 30 mūziķi no 15-30 gadu vecumam. Orķestra sastāvā ir gan mūzikas skolu, gan Dānijas Mūzikas konservatorijas audzēkņi, gan talantīgi individuāli entuziasti, kas rada dinamisku un motivētu ansambli. Kopš 1992.gada KYS ir snieguši koncertus Itālijā, Francijā, Slovākijā, Čehijā, Austrijā, Vācijā, Īrijā, Zviedrijā un Norvēģijā.

Plašais repertuārs aptver dažādu stilu mūziku, sākot no baroka līdz pat modernajai mūzijai, ieskaitot darbus, kas rakstīti tieši orķestrim.

Savu pirmo CD "KYS" ierakstīja 1994.gadā, tajā atskaņoti Edvarda Grīga un Karla Nīlsena skaņdarbi. Kopš 2004.gada "KYS" sadarbojas ar Dānijas Karalisko bibliotēku, Dānijas Valsts Mākslas muzeju, Skagens muzeju u.c. Ar mērķi piesaistīt dažādu vecumu klausītājus, orķestris uzstājas arī pamatskolās un vidusskolās.

Pēdējo gadu laikā "KYS" ir uzstājušies kopā ar vairākiem slaveniem solistiem, tostarp Nikolaju Koppelu, Dmitriju Golovanovu, Mihaelu Brīdenfeldu, Janu-Ēriku Gustavsonu, Sergeju Nakarjakovu, Henriku Brendstrupu u.c.

Latvijā "KYS" atskaņos A.Dvoržāka, K.Nīlsena, S.Olsena un E. Grīga darbus.

Koncertus organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Latvijas Mūzikas akadēmiju un Salaspils Kultūras namu "Rīgava".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV