Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Lieldienu brīvdienās Liepājā viesosies „Eiropas Džeza orķestris"

Krista Kalnarāja, 18.04.2011. 12:29

Vēl tikai dažas dienas atlikušas līdz brīdim, kad Eiropas tūres ietvaros Liepājā viesosies starptautiski lielākais džeza projekts – Eiropas džeza orķestris. Koncerts notiks 25. aprīlī pulksten 18:00 Liepājas Latviešu biedrības namā.
Lieldienu brīvdienās Liepājā viesosies „Eiropas Džeza orķestris"

2011. gada orķestra programma ir izveidota uz modernā džeza bāzes ar etniskās mūzika piegaršu. Dažbrīd programma ir pat ēteriska, dažbrīd pat ļoti mežonīga, kur sastapsies Eiropas un Afro – Amerikas muzikālais mantojums.

Eiropas Džeza orķestra tūre sākusies Dānijā 4. aprīlī un noslēgsies 28. aprīlī Somijas pilsētā Turku. Liepājā orķestris viesosies 25. aprīlī, piedāvājot liepājniekiem krāšņu koncertprogrammu, ko visprecīzāk var definēt divos vārdos – pasaules džezs.

Katru gadu šis projekts ir ar jaunu sastāvu, jaunu diriģentu un programmu. Projektā piedalās dalībnieki vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kas ļauj šim projektam izvirzīt jaunus muzikālus mērķus un „staigāt par vēl neapgūtiem ceļiem". Kopš 1998. gada aizvadītajos 204 koncertos orķestris viesojies 30 Eiropas valstīs, kā arī pabijis Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Āzijā, pulcējot 254 mūziķus.

Par šīgada tūres diriģentu ir pieaicināts plaši pazīstamais komponists, aranžētājs, diriģents un mūzikas pasniedzējs soms Jāre Laukanens (Jare Laukkanen's). Kā otrs vadošais komponists šogad būs igaunis Rauls Sots (Raul Sōōt), kurš savas muzikālās zināšanas apguvis Zviedrijā, Kopenhāgenas ritma mūzikas konservatorijā, kā arī Amerikas Savienotajās Valstīs.

No 15. marta biļetes iespējams iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama kasē. Biļešu cena – Ls 2,50 un Ls 3.

Interneta resurss: http://www.swinging-europe.dk/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV