Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgas Gospelkoris aicina uz koncertu Melngalvju namā

Dace Maslovska, 20.04.2011. 14:17

Svētdien, 1.maijā, plkst. 19.00 Rīgas Gospelkoris ieskandinās Melngalvju nama svētku zāli ar koncertprogrammu "L.O.V.E." - jauns un spilgts gospel repertuārs pavasara iedvesmā.
Rīgas Gospelkoris aicina uz koncertu Melngalvju namā

Ko nozīmē L.O.V.E.? Paši kora dalībnieki smej, ka tas šifrējams kā Lieldienu.Olu.Vēlāka.Ēšana – jo koncerts tiek rīkots pēc svētkiem: pēc tam, kad klasiskās un tradicionālās mūzikas apvienībasir izspēlējušas Baha oratorijas un Mocarta rekviēmu - savu ierastoLieldienu repertuāru.

Protams, L.O.V.E. ir arī mīlestība – mīlestība pret dzīvi, mūziku un Dievu, ko Rīgas Gospelkoris apliecina ikvienā savā dziesmā.

Ar kori kopā uzstāsies draugs un muzikālā autoritāte – multiintrumentālists no gospel mūzikas mekas – Čikāgas, ASV – Terijs Mūrs (Terry Moore). Terijs ir ne tikai izcils pianists, bet darbojas arī kā muzikālais direktors, aranžētājs un producents. Viņš sadarbojies ar tādiem pasaules līmeņa mūziķiem kā Yolanda Adams, Kurt Carr, Mary Mary, Smokey Norful, Stevie Wonder, Bobby Jones un citiem.

Rīgas Gospelkoris, kura mākslinieciskā vadītāja un dibinātāja ir Railī Orrava un diriģents Jānis Maslovskis, nu jau devīto gadu aktīvi koncertē Latvijā un ārpus tās (Norvēģija, Kipra, Vācija, ASV, Lietuva, Igaunija u.c.), apmeklē gospel mūzikas festivālus pasaulē, rīko kopīgus projektus ar gospel mūzikas zvaigznēm no ASV un pašmāju mūziķiem.

Rīgas Gospelkoris izpilda black gospel – mūsdienīgu afroamerikāņu baznīcas mūziku, kurā saknes meklējamas gandrīz visiem mūsdienu mūzikas žanriem – blūzam, džezam, soulam, r&b, rokam... Rietumeiropas un pasaules kontekstā gospel mūzikas žanrs ir ieņēmis stabilu vietu koru un ansambļu kultūrā, kā arī ir neiztrūkstošs elements liela mēroga džeza mūzikas festivālos.

Biļešu cena Ls3 – Ls5. Tās var iegādāties SIA "Biļešu serviss" kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV