Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latvijas Brass orķestris koncertēs Pēterbaznīcā

Andis Karelis, 27.04.2011. 10:15

3. maijā plkst. 18:00 Pēterbaznīcā Latvijas Brass orķestris piedāvā koncertu, kurā tas atskaņos gan klasiskās mūzikas pārlikumus, gan arī oriģinālkompozīcijas brass orķestrim, piemēram, V.Haima (W. Hime) "Bolero For Brass", G.Ričardsa (G.Richards) "Pilatus", V.Kosmas (V.Cosma) "L'amour en Heritage" un citas kompozīcijas.
Latvijas Brass orķestris koncertēs Pēterbaznīcā

Šis orķestris dibināts pirms nepilniem diviem gadiem, un tajā muzicē metālpūšaminstrumentu izpildītāji no Latvijas Nacionālās operas orķestra, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra, Nacionālo Bruņoto spēku orķestra, pūtēju orķestra "Rīga" un Liepājas simfoniskā orķestra, kā arī spožākie mūzikas vidusskolu audzēkņi.

Latvijas Brass orķestris sevi jau pierādījis, koncertējot I un II Latvijas Brass simpozijā un Ventspils II Starptautiskajā Jauniešu pūtēju orķestru festivāla Noslēguma koncertā. Latvijas Brass orķestris cieši sadarbojas ar Latvijas Brass Asociāciju un arī dažādiem ārvalstu izpildītājmāksliniekiem, kā piemēram, amerikāņu trompetistu Viljamu Ričardsonu (William Richardson) un pasaules eifonija virtuozu Stīvenu Mīdu (Steven Mead), ar kuriem kopā atskaņotas arī veselas koncertprogrammas.

Orķestra izveidotājs un diriģents Andis Karelis ieguvis maģistra grādu gan eifonija spēlē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, gan arī orķestra diriģēšanā Tallinas Mūzikas un Teātra akadēmijā, Igaunijā. Andis Karelis ir arī NBS orķestra solists, NBS brass ansambļa un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestra diriģents; kā solists uzstājies ar vadošajiem Latvijas pūtēju orķestriem, vadījis NBS Štāba orķestra bigbenda grupu.

Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV