Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Laura Reinika dziesma „Aš begu" kļūst par Lietuvas „Gada dziesmu"

Mikrofona ieraksti, 27.04.2011. 11:02

Pirmdien, 25. aprīlī, Lietuvā noslēdzās telekompānijas „TV3 Lietuva" šovs „ Vaikų balsas 2011" , kurā "Gada dziesmas" nominācijā ar dziesmu „Aš begu" (Es skrienu) uzvarētāja laurus plūca latviešu dziedātājs Lauris Reiniks.
Laura Reinika dziesma „Aš begu" kļūst par Lietuvas „Gada dziesmu"

Ar aizvadītās vasaras hita „Es skrienu" versiju lietuviešu valodā Reiniks piedalījies jau vairākos kaimiņvalsts televīzijas šovos un guvis nedalītas lietuviešu simpātijas, ko apliecina arī viņa panākumi ikgadējā dziesmu konkursā „Lietuvos daina" - šajā konkursā Reinika dziesma iekļuva labāko pieciniekā.

Konkursā „Vaikų balsas", kas ilga aptuveni trīs mēnešus, Reiniks iekļuva divās superfināla nominācijās - "Gada dziesma" un "Gada mākslinieks". Kategorijā "Gada mākslinieks" trīs izpildītāju konkurencē latviešu dziedātāju ar pāris simtu balsu pārsvaru pārspēja populārais lietuviešu dziedātājs Marijonas Mikutavičus, bet par "Gada dziesmu" skatītāju balsojumā tika atzīta Reinika kompozīcija "Aš bėgu".

"Liels paldies, Lietuvai! Esmu tiešām patīkami pārsteigts un laimīgs! Skatītāju vērtējums man vienmēr ir bijis vissvarīgākais, un ja savu viedokli pauž arī bērni un pusaudži, tas ir īpaši vērtīgi, jo viņi visu pasaka kā ir! Lietuvas tautas balsojums šova superfinālā parādīja, ka mūzikai nav robežu un viņi mīl "Aš begu", un ir mani pieņēmuši savā valstī kā savējo! Tas man daudz nozīmē! Īpaši tāpēc, ka esmu Latvietis!", savās sajūtās dalās mūziķis.

Lietuvas mūzikas tirgus iekarošanu Lauris turpinās ar vēl vienu dziesmu – šova „Vaikų balsas 2011" finālā viņš prezentēja dziesmas „Pasakā" lietuviešu versiju. To Reiniks iedziedājis kopā ar meiteni no Latvijas - Moniku Bleikšu, kura ierunājusi galvenās varones lietuviešu tekstu „Es skrienu" videoklipā.

Paralēli Lietuvas mūzikas tirgus apgūšanai Lauris nav aizmirsis arī par Igauniju, kur "Es skrienu" igauņu versija "Ma jooksen" pērnā gada vasarā iekaroja igauņu sirdis un iekļuva Igaunijas 2010.gada populārāko dziesmu gada Top20 un kļuva par klubu hitu.

25.aprīlī Igaunijas populārās radiostacijas „Raadio 2" ēterā un Igaunijas televīzijas Kanālā 2 pirmizrādi piedzīvoja dziesmas "Pasakā" igauņu versija "Linnamuinasjutt" - tajā dziedātājas Aishas vietā Reinika partnere ir igauņu dziedātāja un šova "Eesti otsib superstaari" (Estonian Idol) 2.vietas ieguvēja dziedātāja Luisa Verka (Luisa Värk). "Linnamuinasjutt" jau pirmajā dienā guvusi lielu radio staciju un klausītāju atzinību, kuri prognozē dziesmai lielus panākumus Igaunijā!

Kā zināms, hiti "Es skrienu" un "Pasakā" ir dziesmas no Laura Reinika jaunākā albuma "Es skrienu", kurš Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā ieguva labākā pop albuma balvu.

Paralēli Laura veiksmīgajām mūzikas aktivitātēm Lietuvā un Igaunijā, Latvijā turpina skanēt dziesma "Labāk vēl neaizmiedz", kas ir Laura Reinika eirodziesmas "Banjo Laura" latviskā versija.

Lauris turpina koncertēt un spēlēt izrādes arī Latvijā. Koncertu un pasākumu grafiku var aplūkot Laura mājas lapā www.laurisreiniks.lv

Noskaties Laura uzvaras dziesmu Lietuvā:

Noskaties dziesmas "Pasakā" igauņu versiju "Linnamuinasjutt":

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV