Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Jauniešu koris "Balsis" un Saulkrastu jauktais koris "Anima" aicina uz koncertu

Ints Teterovskis, 27.04.2011. 12:35

30. aprīlī plkst. 16:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā gaidāms Lielās talkas dienas koncerts.
Jauniešu koris "Balsis" un Saulkrastu jauktais koris "Anima" aicina uz koncertu

Pavasaris, svaigs gaiss, labi padarīts darbs, tīra un sakopta vide, pavasarīgi pacilājoša un draiska mūzika, jauni un pozitīvi cilvēki, kopā būšanas spēks - šīs ir dažas svarīgas lietas, kuras aicinām izbaudīt kopā visas Lielās talkas dienas garumā.

Koncertā skanēs argentīniešu komponista Ariela Ramiresa mesa "Misa Criolla" (1964) diviem tenoriem, jauktajam korim, ģitārai, kontrabasam, flautai un perkusijām, kurai iedvesmu komponists guvis Vācijā, pēc Otrā pasaules kara viesojoties kādā katoļu klosterī. Izpildīs Saulkrastu jauktais koris "Anima", Kārlis Rūtentāls un Mārtiņš Zvīgulis (tenori), Dagnija Tuča (flauta), Olafs Štāls (ģitāra), Aleksandrs Jalaņeckis (perkusijas) un Toms Poišs (kontrabass).

Koncerta programmu veidos Valta Pūces "Gadalaiki" (2003) - pirmais tik apjomīgs gadalaiku cikls latviešu mūzikā, kas radīts pēc Antonio Vivaldi slaveno instrumentālo koncertu parauga. Koncertā jauniešu koris BALSIS un instrumentālistu grupa – Ieva Šablovska (arfa), Dagnija Tuča (flauta), Miķelis Dobīčins (čells), Egils Upatnieks (oboja), Toms Poišs (kontrabass) un Aleksandrs Jalaņeckis (perkusijas) - uzburs pavasarīgas un vasarīgas ainiņas, atskaņojot divas cikla daļas - Pavasara dziesmas un Vasarīgas ainiņas. Dabiska līgošana. Solistu lomās iejutīsies Jauniešu koris BALSIS dziedātāji un arī kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Koncertu atbalsta: Lielā talka, Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Saulkrastu novada pašvaldības aģentūra Saulkrastu kultūras un sporta centrs, RKTMC Mazā Ģilde, Mūzikas un mākslas attīstības fonds BALSIS, SIA Latviešu sapnis.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā (www.bilesuparadize.lv). Cena – 3 Ls, pensionāriem un skolēniem - 1 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV