Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Lollapalooza" šovasar svinēs jubileju

Mārtiņš Zviedris, 28.04.2011. 17:17

„Gribētos, lai man pašam būtu divdesmit. Diemžēl tas ir tikai mana festivāla vecums," žurnālam „Rolling Stone" saka populāro ASV mūzikas svētku dibinātājs Perijs Ferels.
„Lollapalooza" šovasar svinēs jubileju

Jubileju „Lollapalooza" Čikāgas Grantparkā svinēs no 5. līdz 7. augustam ar tādiem hedlaineriem kā Eminems, „Foo Fighters", „Coldplay", „Muse" un „My Morning Jacket". Jaunums būs deju telts ar 15 tūkstošu apmeklētāju ietilpību. Šeit sola uzstāties arī festivāla tēvs.

Viņš atzīst: notikuma jubilejas apcerēšanai ļauties nav bijis laika, bet priekam par izaugsmi nav robežu. "Apbrīnojami, par ko tas izvērties. 1991. gadā mums bija septiņas grupas, kas uztājās dubļainā laukumā," atceras Ferels.

Kopš tā laika no ceļojoša festivāla „Lollapalooza" izveidojies par vērienīgu sarīkojumu ar nemainīgu atrašanās vietu. „Tas vairs nav kā vienkārša iešana uz rokkoncertu. Tagad ir 150 grupu, ko vari izvērtēt. Tas kļūst par ko līdzīgāku „iPod" atskaņotāja papildināšanas svētceļojumam," festivāla pašreizējo vērienu komentē tā veidotājs.

Grupas "Jane's Addiction" dziedātāja Ferela izveidotais festivāls ik gadu noritēja no 1991. līdz 1997. gadam. Sarīkojumu atjaunoja 2003. gadā. Kopš 2005. gada "Lollapalooza" vairs neceļo, bet notiek Čikāgā.

Norises mākslinieku sarakstā bijuši tādi vārdi kā "Red Hot Chili Peppers", "Pearl Jam", "The Cure", "The Killers", "Rage against the Machine", "Arcade Fire", "Nine Inch Nails", "Soundgarden", "Siouxsie & the Banshees", "The Smashing Pumpkins", "Alice in Chains", "Tool", "Hole", "30 Seconds to Mars".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV