Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Sākusie biļešu tirdzniecība uz Senās mūzikas festivāla koncertiem

Rinta Bružēvica, 29.04.2011. 11:28

Ir sākusies biļešu tirdzniecība uz „Latvijas Koncertu" rīkoto 17. Starptautisko senās mūzikas festivālu, kas šogad notiks no 6. līdz 9. jūlijam Rīgā un Rundālē. Festivāla laikā klausītāji varēs baudīt Francijas un Austrijas galma mūziku, kā arī itāļu baroka meistaru vokālās un instrumentālās pērles. Koncertos dzirdēsim norvēģu vokālo grupu "Trio Mediaeval", pasaulslaveno baroka arfistu Endrū Lourensu Kingu, Austrijas ansambli "Concilium musicum Wien", izcilo vijolnieci Baibu Skridi, Latvijas publikas iemīļoto kontrtenoru Sergeju Jēgeru, Rīgas Doma zēnu kori, baroka orķestri "Collegium musicum Rīga", kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", vokālo grupu "Schola Cantorum Riga", orķestri Kremerata Baltica u.c. Rundāles pilī bērni varēs iejusties Francijas karaļa Luija XIV galma dzīvē uzvedumā „Saules karalis un rožu krūms".
Sākusie biļešu tirdzniecība uz Senās mūzikas festivāla koncertiem

Festivāla atklāšanā 6. jūlijā Melngalvju namā koncertā „Hendeļa dzīru mūzika" "Sinfonietta Rīga" baroka ansamblis ļaus izbaudīt baroka meistara Georga Frīdriha Hendeļa mūzikas greznību. Savukārt nakts koncertā Rīgas Domā klausītājiem tiks dota iespēja piedzīvot viduslaiku gaisotni Guntara Prāņa vadītās vokālās grupas "Schola Cantorum Riga" atskaņotajā gregorisko dziedājumu programmā.

7. jūlijā Rīgas Svētā Jāņa baznīcā Rīgas Doma zēnu koris un baroka orķestris Collegium musicum Rīga diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā piedāvās programmu, kurā iekļauti itāļu baroka meistardarbi.

8. jūlijā Melngalvju namā Austrijas ansambļa "Concilium musicum Wien" sniegumā varēs dzirdēt mūziku, kas 17. un 18. gadsimta mijā skanējusi Vīnes galmā.

Viens no festivāla īpašajiem notikumiem būs Norvēģijas vokālās grupas "Trio Mediaeval" koncerts Rīgas Domā 8. jūlija vēlajā vakarā, kurā tiks atskaņoti fragmenti no Vusteras "Ladymass", kā arī Latvijā iemīļotā britu mūsdienu komponista Gevina Braiersa alūzijas par itāļu viduslaiku laudām. "Trio Mediaeval" iekarojis klausītāju atzinību ar vokālo perfekciju, noslīpēto stila izpratni un triju dāmu šarmanto muzikalitāti. "Radošā spēka un meistarības dzīres" – tā par trio raksta "The Evening Standard".

Daudzveidīgi būs Senās mūzikas festivāla koncerti Rundāles pilī 9. jūlijā. Baroka orķestris "Collegium musicum" Rīga kopā ar publikas iemīļoto kontrtenoru Sergeju Jēgeru un diriģentu Māri Kupču pils Baltajā zālē aicinās klausītājus baudīt Georga Frīdriha Hendeļa skaistākās ārijas. "Concilium musicum Wien" koncerts pils Zelta zālē ļaus iejusties Habsburgu galma skaniskajā gaisonē.

Viena no festivāla spožajām intrigām nenoliedzami būs pasaulslavenā baroka arfista Endrū Lourensa Kinga uzstāšanās Baltajā zālē kopā ar "Sinfonietta Rīga" programmā "Choregraphie", kas balstīta uz Luija XIV laika galma komponistu d'Anglbēra, Kamprā, Lullī, Rebela deju mūziku un kurā piedalīsies dejotājs un baroka ģitārists Stīvens Pleijers. Arī uzvedumā "Saules karalis un rožu krūms", kas dienā notiks Baltajā zālē, bērni varēs iejusties Francijas karaļa Luija XIV galma dzīvē, kurā aumaļām skanēja mūzika un virmoja deja. Pirms uzveduma radošajās darbnīcās bērni sagatavos pārsteigumus Saules karalim.

Festivāla Rundāles dienu pils dārzā noslēgs itāļu baroka meistara Antonio Vivaldi cikls "Gadalaiki" pasaulslavenās vijolnieces Baibas Skrides, orķestra Kremerata Baltica un diriģenta Andra Veismaņa sniegumā. Festivāla izskaņā – režisora un videomākslinieka Roberta Rubīna videoinstalācija "Building Mapping" stilā.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs. Cena 5 – 20 lati.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV