Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Ar koncertu „Pilsētas tēli" sezonu noslēgs orķestris „Rīga"

Ilze Miķelsone, 03.05.2011. 13:38

31. maijā plkst. 19.00 Lielajā Ģildē ar koncertu „Pilsētas tēli" Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" un tā mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš noslēgs 2010./2011. gada koncertsezonu. Programmā – Igora Stravinska Ebony Concerto klarnetei un pūšaminstrumentiem ar solistu Intu Dālderi, divi 21. gadsimtā radīti F. Cesarīni un M. Hindsona oriģinālopusi un Otorīno Respīgi „Romas pīnijas" pārlikumā simfoniskajam pūtēju orķestrim.

Šveiciešu komponista Franko Cesarīni (dzim. 1961.) darbi Latvijā līdz šim nav atskaņoti. Viņa mūzikai raksturīgs krāšņs un romantisks skanējums, ko klausītāji varēs novērtēt 2009. gadā sacerētajā skaņdarbā „Images of a City", no kura ir pārņemts koncerta nosaukums „Pilsētas tēli".

Austrāliešu komponists Metjū Hindsons (dzim. 1968.), lai arī dzīvo un strādā Sidnejā, ir guvis popularitāti Eiropā ar savu efektīgo un mūsdienīgo skaņu valodu, kurā bieži izmantoti rokmūzikas elementi. Skaņdarbs „Headbanger" sacerēts 2001. gadā un jau tā nosaukums norāda saistību ar „smagā metāla" (heavy metal) stilistiku.

Programmā „Pilsētas tēli" būs iespēja iepazīt pilsētas dzīves redzējumu 20. un 21. gadsimta komponistu skaņdarbos. No vienas puses, tā ir tīri ainaviska pilsētvide, kura tiek atspoguļota mūzikā; no otras puses – te jūtams pilsētu dzīves ritms un temps, urbanizācija, kas neapšaubāmi ietekmē mūsdienu mūzikas valodu.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no Ls 4 līdz Ls 12. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV