Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Valsts svētkos Rīgas Latviešu biedrībā skanēs koncerts "Tie ir vārdi no manas tautas..."

Zinta Gugane, 03.05.2011. 16:36

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienu, Rīgas Latviešu biedrība un Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisija aicina uz koncertcikla "Dziesmu svētku Virsdiriģentu portreti" pirmo koncertu "Tie ir vārdi no manas tautas..." Svētku koncerts skanēs 4. maijā Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē plkst. 16.00.

Pirmajā koncertcikla koncertā piedalīsies Rīgas Latviešu biedrības sieviešu koris "Ausma" mākslinieciskā vadītāja un diriģenta, Dziesmu svētku virsdiriģenta Jāņa Zirņa vadībā un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas "Ave Sol" jauniešu koris "Kamēr..." mākslinieciskā vadītāja un diriģenta, Dziesmu svētku virsdiriģenta Māra Sirmā vadībā.

Programmu vadīs muzikologs Orests Silabriedis.

Programmā skanēs Selgas Mences, Raimonda Paula, Ērika Ešenvalda, Ilonas Rupaines, Paula Dambja, Georga Pelēča, Dzintras Kurmes-Gedroicas, Gunāra Freidenfelda, Arvo Perta, Riharda Dubras, Marģera Zariņa, Renāra Kaupera kora mūzikas skaņdarbi.

Koncertcikla „Dziesmu svētku Virsdiriģentu portreti" koncerti ir paredzēti kā visu Dziesmu svētku virsdiriģentu sumināšana un godināšana līdz nākamo Vispārējo latviešu Dziesmu svētku norisei 2013. gadā. Koncertcikls, kas iecerēts divu gadu garumā, atgādinātu sabiedrībai un koncertu apmeklētājiem par virsdiriģentiem un to lomu Dziesmu svētku kustībā, godinātu virsdiriģentus, kas nesen kāpuši Mežaparka estrādes tribīnē, kā arī pieminētu aizsaulē aizgājušos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV