Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Dziesminiece Anta Eņģele koncertēs "Teātra bārā"

Eduards Cauna, 05.05.2011. 09:52

Dziesmu vakarā trešdien, 11. maijā, plkst. 19 "Teātra bārā" (Lāčplēša ielā 26) ar klausītājiem un līdzdziedātājiem tiksies dziesminiece Anta Eņģele.
Dziesminiece Anta Eņģele koncertēs "Teātra bārā"

Anta Eņģele ir viena no spožākajām latviešu dziesminieku zvaigznēm. Pazīstama kā savpata Imanta Kalniņa, Valda Atāla un Haralda Sīmaņa dziesmu interpretētāja, arī Raimonda Paula dziesmām viņa spēj piešķirt īpašu garšu. Dziesminieces repertuārā nav nejaušu dziesmu, katra ir izmeklēta, izjusta un īpaša.

Antas Eņģeles repertuārs ir ļoti plašs — no tautasdziesmām līdz roka klasikai. Tāpēc viņas koncerti vienmēr ir pilni pārsteigumu — hipiju balādes mijas ar meditatīvām tautasdziesmām, ko nomaina dzirkstošas ainas no Imanta Kalniņa mūzikliem, krievu romances, padomju kinofilmu pērles vai pilnīgi negaidītas emocijas spāņu valodā. Ja publikai palaimējas, viņa dažreiz ļaujas pierunāties un izpilda arī savas dziesmas.

Dziesminieces humors un pašironija ("es te mazliet saposos, lai jums ir uz ko paskatīties"), kā arī pastāsti par repertuārā iekļautajām dziesmām padara viņas koncertus par mājīgu sarunu ar klausītājiem savstarpēji vēlīgā gaisotnē. Antas patīkamais balss tembrs, īpašā dziesmas izjūta, aktrises talants, sarkanugunīgie mati, lūpas, emocijas, sievišķīgais spēks, personība — tā uzrunā un aizrauj, liek pasmaidīt, reizēm smieties, reizēm apstāties ikdienā un mirkli padomāt.

Internetā dziesminieci Antu Eņģeli var dzirdēt šeit: http://bit.ly/lIa6ym

Dziesmu vakari Teātra bārā notiek katru otro trešdienu, un tos sadarbībā ar Teātra bāru rīko Austras biedrība. Tajos piedalās Latvijā pazīstami dziesminieki un jaunie talanti. 25. maijā Teātra bārā notiks Imanta Kalniņa dziesmu vakars, kad viņa sacerētās dziesmas izpildīs dažādi latviešu dziesminieki — Arnis Miltiņš, Elīna Līce-Štrausa, Pēteris Draguns, Silvija Silava, Ziedonis Stutiņš, Uldis Kākulis un citi.

Austras biedrība (http://austrasbiedriba.blogspot.com) dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.

Teātra bārs (http://www.teatrabars.lv/bars) ir radošo profesiju pārstāvju iecienīta atpūtas vieta, kur mājīgā gaisotnē pie dzēriena malka var nodoties nesteidzīgām sarunām.

Ieeja par ziedojumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV