Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Nabaklab" viesosies multimākslinieks un perkusionists Z'EV

Edgars Āboliņš, 06.05.2011. 14:55

15. maijā radio NABA klubā viesosies industriālās mūzikas pionieris, dzejnieks un perkusionists Stefans Džoels Vīsers (Stefan Joel Wiesser) jeb Z'EV no ASV.
"Nabaklab" viesosies multimākslinieks un perkusionists Z'EV

Savas muzikālās karjeras pirmsākumos, Z'EV nopietni pievērsies pasaules mūzikas izzināšanai un perkusiju spēles apguvei, un sākot mūziķa karjeru 1963. gadā, viņš sāka dažādu mūzikas instrumentu izgatavošanu no dzelzs un citām industriālajām izejvielām. Neskaitāmos mūzikas izdevumos un enciklopēdijās (kā „Wikipedia") Z'EV tiek dēvēts par industriālās mūzikas pionieri un vienu no pasaulē labākajiem un oriģinālākajiem perkusionistiem. Viņa daiļradi daudz ietekmējusi Kabalas mācība, kā arī afrikāņu, karību salu un Indonēzijas kultūra un mūzika.

Līdz šim brīdim Z'EV izdevis vairāk kā 70 ierakstu dažādākajos formātos un vēl joprojām ir daudzu plaši zināmu mākslas un mūzikas festivālu viesis visapkārt pasaulei. Mākslinieku kā iedvesmas avotu minējušas tādas leģendāras grupas kā „Einstürzende Neubauten" un „Test Dept."

Z'EV koncertu "Nabaklab" iesildīs pašmāju noise projekts „Antireality", ko pats mākslinieks dēvē par „transpersonālu skaņas pieredzi – pauzes starp 'alfa' un 'omega' – 'šeit un tagad' piepildīšanu" un iespējams, ka abi mūziķi vienosies arī kādā kopīgā improvizācijā uz kluba skatuves.

Jāpiebilst, ka Z'EV ne vienmēr izvēlas skatuvi kā sava priekšnesuma atskaņošanas vietu, bieži dodot priekšroku citām koncerta norises vietas telpām ( tādām kā bāram, koridoriem, pagalmiem), izvēloties koncertēt tur, kur telpas akustika viņa mūzikai ir piemērotākā.

Koncerta sākums plkst. 19:00, klubs "Nabaklab" atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

www.nabaklab.lv
www.myspace.com/rhythmajik

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV