Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Māra Briežkalna Kvintets uzstāsies leģendārajā Ņujorkas džeza klubā „Blue Note"

Linda Bērziņa, 13.05.2011. 15:46 | komentāri (1)

16. maijā Māra Briežkalna Kvintets koncertēs ievērojamajā Ņujorkas „Blue Note" džeza klubā, kur muzicēs kopā ar izcilo amerikāņu trompetistu Braienu Linču (Brian Lynch) un pasaules klases amerikāņu džeza saksofonistu Krisu Poteru (Chris Potter).
Māra Briežkalna Kvintets uzstāsies leģendārajā Ņujorkas džeza klubā „Blue Note"

Kvinteta vadītāja un bundzinieka Māra Briežkalna, vokālista Intara Busuļa, saksofonista Ginta Pabērza, kontrabasista Andra Gruntes un džeza pianista Viktora Ritova izpildījumā klubā „Blue Note" tiks atskaņotas kompozīcijas no kvinteta jaunākā albuma „Latvian Evergreens 2"

Klubā „Blue Note" ir muzicējušas tādas mūzikas pasaules zvaigznes kā Sāra Vona (Sarah Vaughn), Laionels Hemptons (Lionel Hampton), Dizzy Gillespie , Rejs Brauns (Ray Brown) un Tito Puente.

No 4. maija mūzikas festivāla „Rīgas Ritmi" mūziķu delegācija atrodas Ņujorkas Mākslas fonda koordinētā prezentācijas tūrē ASV. Šīs tūres mērķis ir iepazīstināt ASV džeza mūzikas publiku ar festivāla „Rīgas Ritmi" vēsturi un nākotnes plāniem, kā arī ar Latvijas džeza mūzikas vērtībām un novitātēm.

Amerikā par mūzikas festivālu „Rīgas Ritmi" vairākas nedēļas informēs arī ASV klasiskās mūzikas radio, notiks arī konkurss klausītājiem. Diviem uzvarētājiem tiks dota iespēja apmeklēt mūzikas festivāla „Rīgas Ritmi 2011" vasaras festivālu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV