Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

LSO aicina uz Agra Engelmaņa piemiņas koncertu

Iveta Vēvere, 16.05.2011. 13:47

Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz komponista Agra Engelmaņa piemiņas koncertu šo ceturtdien, 19.maijā plkst.19:00 Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zālē. Ieeja bez maksas.
LSO aicina uz Agra Engelmaņa piemiņas koncertu

Koncertā "Agris Engelmanis. In Memoriam" Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā izpildīs nupat mūžībā aizgājušā komponista mūziku. Koncertā skanēs Agra Engelmaņa "Musica alba" un "Diafonija Nr.3", kur klausītāji bez orķestra varēs baudīt arī brīnišķīgās latviešu pianistes Elīnas Bērtiņas sniegumu. Komponista skaņdarbā čellam ar orķestri "Sono iterum" solo partiju izpildīs LSO čellists Leons Veldre. Tiks atskaņoti arī tādi Engelmaņa darbi, kā "Zīmējums sēpijas tonī", "Skaņdarbs orķestrim" un "Haikas".

Lai gan plašākai sabiedrībai Agra Engelmaņa daiļrade pazīstama galvenokārt kordziesmu veidolā, komponists aiz sevis ir atstājis nozīmīgu simfoniskās, vokālsimfoniskās un kamermūzikas skaņdarbu bagāžu.

Koncertu diriģēs Agra Engelmaņa draugs un domubiedrs Jēkabs Ozoliņš, kurš savulaik intervijā Orestam Silabriedim teicis, ka „Agra Engelmaņa mūzikā aiz brīžam šķietamās vienkāršības slēpjas lieli muzikāli dziļumi: skaņdarbos nav nevienas nots, kura nebūtu daudzreiz izdzīvota autora dvēselē, dziesmu dzeja ir pirmklasīga, arī pats autors raksta dzeju par lielu pārsteigumu saviem kolēģiem profesionālajiem dzejniekiem. Sākot iestudēt Agra skaņdarbus, jābūt dvēseliski ļoti atvērtam un patiesam, lai mūzika neslēptu nekā no tā, kas tajā iekodēts." Savukārt Engelmanis savulaik ir atzinis: „Jēkabs (Ozoliņš) ir ieticis manā dvēselē un sapratis, kas es esmu."

Plašāka informācija www.lso.lv

Publicitātes foto, Agris Engelmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV