Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamarā" – dueta "UK" koncerts, dejas dienvidjūru ritmos un jauni vīni

Mārtiņš Zviedris, 16.05.2011. 14:42

Pasaules mūzikas krogs aicina baudīt Ūdrīša un Kronberga uzstāšanos, dienvidjūru mūziku, Eiropas, Amerikas un Jaunzēlandes vīnus, kā arī īstu latgaliešu šmakovku.
"Bubamarā" – dueta "UK" koncerts, dejas dienvidjūru ritmos un jauni vīni

Gaidot īsti vasarīga laika iestāšanos, dīdžejs Ma.Be ceturtdien, 19. maijā, no pulksten 21 aicina uz dienvidjūru salu mūzikas kokteiļa baudīšanu.

Piektdien, 20. maijā, pulksten 22 uz skatuves kāps "Bubamaras" draugi Rolands Ūdris un Egons Kronbergs. Viņus saista ne vien muzicēšana grupā "The Hobos", bet arī kopīgi ieskaņotās dziesmas duetā "UK", kas ar albumu "KU" sevi pieteica pirms piecarpus gadiem. Gaidāms, ka, bruņojušies ar akustiskajām ģitārām, abi skandēs ne vien jokainās un vietumis nedaudz ironiskās dueta kompozīcjas, kuru vārdi ir latviski, krieviski, baltkrieviski, čigāniski un ķīniski, bet arī dažu "Hobos" hitu, kā viesošanās reizē pasaules mūzikas krogā pērnā gada nogalē:

.

Sestdien, 21. maijā, no pulksten 21 ar dīdžejsetu "Bubamarā" viesosies DJ Milda – dzīvesspēka pārlpilnās ska punk apvienības "Mango!" basiste Ieva Strazdiņa.

"Bubamara" ir vieta vīnu baudītājiem. Trešdien, 19. maijā, pulksten 18 krogā paredzēta Reinzemes – Pfalcas vīnu degustācija. Atbilstoši gadalaikam atjaunināta pastāvīgā piedāvājuma vīnu karte. Izvēli starp itāļu, vācu, franču un čīliešu vīniem tagad papildina Jaunzēlandes sausais "Cloudy Cape Malrborough". "Piedāvājam galvenokārt vīnus, kas nav no cenu visaugstākajiem plauktiem, bet garšo ne sliktāk kā visdārgākie," vīnu politiku raksturo kroga līdzīpašnieks Māris Muktupāvels, piebilstot – ja runa ir par citiem, stiprākiem, dzērieniem, "Bubamara" Vecrīgas izklaides vietu vidū izceļas ar to, ka te nobaudāma augstākā labuma kandža – īsta Latgalē darīta šmakovka.

Par mērenu cenu (vidēji Ls 1,20 par ēdienu) "Bubamarā" var ieturēt sātīgas pusdienas. Kroga virtuves piedāvājumu atzinīgi novērtējuši arī Mākslas dienu dalībnieki no mozaīku darinātāju starptautiskā kolektīva (http://makslasdienas.lv/2011/mozaikas). Atvelkot elpu no darba Brīvības bulvārī pretī Ministru Kabinetam, viņi kopš piektdienas ir regulāri "Bubamaras" pusdienu viesi.

Publiciāates foto, Rolands Ūdris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV