Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Skaņu mežā" viesosies muzikālās personālijas – žurnālists, režisors un dzejnieks

Viestarts Gailītis, 17.05.2011. 09:34

"Skaņu meža" kafejnīcas/ierakstu veikala ideja ir atainot mūziku un skaņu mākslu iespējami plašāk – tostarp caur indivīdiem, kas primāri nerada mūziku, bet ir cieši saistīti ar to. "Skaņu mežs" savā kafejnīcā/ierakstu veikalā Miera ielā 12 šonedēļ lūdzis sev tuvu mūziku atskaņot/dīdžejot žurnālistu un komponistu Edgaru Raginski no Latvijas Radio 3 raidījuma "Klasika" (ceturtdiena, 19.maijs), režisoru Mārtiņu Graudu (piektdiena, 20.maijs) un dzejnieku Sergeju Timofejevu (sestdiena, 21.maijs).
"Skaņu mežā" viesosies muzikālās personālijas – žurnālists, režisors un dzejnieks

Kā jau vēstīts un demonstrēts, "Skaņu meža" vēlme arī ir tieši un netieši atspoguļot klasiskās un laikmetīgās mūzikas pasauli. Ar tās pārstāvi sastapsimies šajā ceturtdienā. Edgars Raginskis (1984) ir pazīstams un erudīts klasiskās mūzikas žurnālists un polemiķis, pianists un komponists ar pastāvīgo darbavietu radio "Klasika". "Skaņu mežā" ceturtdien, 19.maijā Edgars dīdžeja lomā atklās mūziku, kas iedvesmo viņu. Uzstāšanās sākums: 22:00.

Režisora Mārtiņa Grauda (1973) vārds pēdējo reizi plašāk izskanēja pagājušajā nedēļā, kad viņa un modes mākslinieces Ketas Gūtmanes režisētā īsfilma tika demonstrēta īpašā programmā Kannu kinofestivālā. Minētā filma "Lust Lust" jau pagājušajā rudenī ieguva galveno balvu modes un stila filmu festivālā "A Shaded View On Fashion Film" (ASVOFF) un kopš pagājušā gada beigām apceļo festivālus visā pasaulē.

Mārtiņš ir viens no pieprasītākajiem Latvijas reklāmas un mūzikas klipu autoriem (tostarp grupām Prāta vētra, The Satellites, The Movies). Ar savām fotogrāfijām Mārtiņš Grauds piedalījies vairākās grupu izstādēs: Social Exibitionism (Rīga), Adaptation (Tallina), Kas ir svarīgi (Rīga) u. c. Viņa fotogrāfijas bija arī būtiska komponente Alvja Hermaņa iestudējumā "Kapusvētki".

Mārtiņš arī ir autorraidījuma "Sūnās esmu" vadītājs radio NABA un dīdžejs jau kopš "Pulkveža" laikiem. Piektdien, 20.maijā, no pulksten 22:00 Mārtiņš "Skaņu mežā" atskaņos "savu mūziku".

Sergejs Timofejevs (1970), iespējams, ir pazīstamākais Latvijas krievu dzejnieks – viņš ir sešu dzejas grāmatu autors, trīs no tām izdotas Rīgā, trīs – Sanktpēterburgā un Maskavā. Viņa dzeja atdzejota itāļu, angļu, zviedru, igauņu, slovēņu un citās valodās. Savukārt Sergejs no latviešu uz krievu valodu atdzejojis Andra Akmentiņa un Arvja Vigula dzeju, ka arī vairākas grupas "Prāta Vētra" dziesmas. Regulāri nodrošina sinhrono tulkojumu Jaunā Rīgas teātra viesizrādēm Krievijā. Viņš ir arī poētiskā multimediju projekta "Orbīta" (www.orbita.lv) dalībnieks, viens no pirmajiem pēcpadomju telpā sāka izkopt poētiskā video žanru. 2010. gadā Maskavā Sergejs ieguva Krievu literatūras prēmiju (Russkaja premija) nominācijā "Dzeja". 2008. gadā viņš kopā ar domubiedru grupu izveidoja poētisko instalāciju "Laika istaba", kā arī sarakstīja 11 dziesmu tekstus albumam "КИNO", kas veidots kopā ar Intaru Busuli un Kārli Lāci. Februārī Sergejs tika ievēlēts par Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētāju.

Sergeja uzstāšanās sākums: sestdien, 21.maijā, 22:00.

Kā ziņots iepriekš, sestdien, 21.maijā, no pulksten 16:00 norisināsies arī ierakstu apmaiņas un socializēšanās pasākums. Akcents ir sevišķi likts uz vinila formātu un omulīgu noskaņu. "Skaņu mežu" interesējoši ieraksti tiks pieņemti uz komisiju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV