Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"The Rasmus" līderis Lauri uzsāk solokarjeru

Armands Rušenieks, 18.05.2011. 13:34 | komentāri (2)

Somu grupas „The Rasmus" līderis Lauri Ylonen piedāvā savu solo singlu „Heavy" un izdod elektroniskās noskaņās ieturētu soloalbumu „New World".

2009.gada nogalē Lauri ar grupas ģitāristu Pauli ieradās Singapūrā, lai sāktu darbu pie jauna „The Rasmus" albuma, taču, uz ģitāras radot pirmos dziesmu demo, Lauri nepameta sajūta, ka jaunajām dziesmām vairāk piestāvētu elektroniskas noskaņas. Lai neierobežotu stila brīvību, tika nolemts jauno ierakstu veidot kā Lauri soloalbumu.

Šajā albumā nav dzirdamas ierastās „The Rasmus" ģitāras, to vietu ieņēmušas dažādu elektroniskās mūzikas stilu variācijas un jūtamas ietekmes no Vangelis, Kraftwerk, Jarre un Prodigy.

„Jaunais ieraksts ir radies spontāni, brīvā un nepiespiestā gaisotnē, tam ir „garāžas grupas" sajūta, izmantoti demo vokāli, mūzika ir vizuāla un dramatiska," atklāj Lauri.

Jauno albumu Lauri izdod savas ierakstu kompānijas „Dynasty Helsinki" paspārnē. „Man jau sen pietrūka šīs sajūtas, ka pats esmu iesaistīts visos procesos – no albuma vāciņa veidošanas līdz videoklipa scenārijam un rekvizītiem," atzīst Lauri.

Vienlaicīgi Lauri uzsver, ka „The Rasmus" faniem nav pamata uztraukumam, un sola jau rudenī atgriezties studijā kopā ar savu ģitāru un grupas biedriem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV